Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3847 har stemt.

Alkoholfri forfriskninger


Kategori: Mad og drikke

Drik øl og kør bil! Alkoholfri øl naturligvis!
Alkoholfributik.dk har mange spændende alkoholfrie alternativer hvis man af den ene eller den anden grund ikke drikker alkohol. De har et kæmpe udvalg, bl.a. mere end 50 forskellige øl, mange slags vin og lemonade.
Vi har modtaget en kasse med lidt forskelligt som vi naturligvis har smagt på, og vil fortælle lidt om her. Da alkoholen bærer en del af smagen, specielt i øl, så smager alkoholfri øl naturligvis ikke helt som øl med alkohol. De vil typisk være lidt sødere og lidt mere maltet i smagen, men fælles for dem vi har smagt er at de er glimrende alternativer hvis man gerne vil have en øl i stedet for f.eks. en sodavand.

Svaneke Don't worry pale ale

Den har en rigtig god duft, og smagen er domineret af en lækker citrusbitterhed fra humlen. Den har en god fylde og lang eftersmag. En af favoritterne.

Erdinger Alkoholfrei

En klassisk tysk hvedeøl uden alkohol. Den dufter maltet som en hvedeøl ofte gør, og dufter meget lidt bitter. Den har en blød og rund smag med god mundfylde, ingen bitterhed i smagen, så den er lidt til den søde side. Fint skum i glasset når den blive hældt op.

Krombacher Alkoholfrei

Har en maltet duft der også byder på noget bitterhed og krydderi fra humlen. Har en meget mild smag med en fin og balanceret bitterhed. Har en let humlet eftersmag. En fin pilsner.

Jever Fun Pilsener Alkoholfrei

Har en let syrlig duft, der bliver krydret med fin duft af humle. En let øl, med en dejlig bitterhed og ret lav sødme. Let drikkelig, og med en eftersmag af mild humle.

Maisels Weisse Alkoholfrei

Igen en frisk hvedeøl der har en fin duft med noter af citrus. Har en god smag, klassisk hvedeøl uden kraftig bitterhed og med en frisk smag af let syrlig hvedemalt og citrus. Frisk eftersmag af malt og citrus fra humlen. En rigtig god alkoholfri hvedeøl!

Mikkeller Drinkin in the sun

Her får vi en alkoholfri øl hvor der er brugt masser af humle! Den har en lækker duft at citrus. Smagen har en god bitterhed, og er domineret af kraftige noter af grapefrugt fra de store mængder humle der er brugt. Meget lækker øl, hvis man kan lide grapefrugt. En rigtig tørstslukker i sommervarmen.

Störtebeker Bernstein-weizen

En hvedeøl i den milde ende af skalaen. Har en let duft af malt, og laver et flot skum i glasset. Smager let af malt og har en let sødme og smule citrus noter. Eftersmagen er ganske let.

Mikkeller Drinkin in the snow

Den her minder om en juleøl, den dufter af malt og krydderier. Smagen er krydret og leder tankerne hen på julekrydderier som kanel, nelliker og kardemomme. Den har næsten ingen bitterhed, og en let eftersmag af malt. Sjov øl der er svær at klassificere, men som bestemt ikke er spor dårlig!

Herbie Virgin
Udover øl fik vi også muligheden for at smage noget så specielt som alkoholfri gin! Herbie er en dansk gin som er lavet efter samme metoder som den klassiske gin, nemlig ved at destillere den sammen med en masse udvalgte urter, bær og krydderier. Men hvor den klassiske gin er destilleret på alkohol, er Herbie Virgin destilleret med vand! Selvfølgelig får man ikke samme produkt når der ikke er alkohol i, og man skal heller ikke forvente en ginsmag hvis man drikker den rent. Den er beregnet til et mixe i cocktails.Hvis man blander den med en god tonic, i forholdet 1:2 så får man en meget aromatisk cocktail der faktisk smager som en gin/tonic. Herbie virgin smager af citrus, mild enebær og varme krydderier. Evt med lidt eftersmag af nelliker eller lidt chili, der kommer i hvert fald en smule varme i eftersmagen som godt kunne efterligne alkohol lidt.
Blander man den med en tør bitter lemon så smager den faktisk endnu bedre, så spiller krydderierne i Herbie Virgin fint sammen med bitterhed i lemon mixeren.
Richard Juhlin Blanc de Blanc
Til sidst så fik vi også muligheden for at smage en alkoholfri mousserende vin. Og ikke bare en hvilken som helst vin, men en vin som Richard Juhlin har været med til at udvikle. Richard Juhlin er en af verdenens førende champagne eksperter, så forventninger var høje.I glasset ligner den champagne, og smagen er virkelig god! Frisk mousserende hvidvin med god druesmag og et hint af æbler. Lidt sød, men på ingen måder for sød. Et virkelig godt alternativ til champagne. Jeg ville ikke have noget imod at skåle nytåret ind med et glas af den!

Alle produkterne, og mange andre, kan købes hos www.Alkoholfributik.dk


Torsdag d. 21 juni 2018 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

#1 (af 1 kommentarer)
15-02-19 14:03:41
Kammerjunk

Kommentarer: 4

Det ser spændende ud!
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: