Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3893 har stemt.

Superlet læ på turen!


Kategori: Blandede

Helsport LY Gapahuk er et let shelter til overnatning tæt på naturen.
Her på Bossman.dk har vi tidligere set på forskellige former for telte og læ så man kan nyde naturen. Vi har set på luksus tunneltelt , en tipi og et kompakt og let enkeltmandstelt og den helt primitive, en letvægtspresenning med stænger. Her skal vi se på en mellemting mellem et let telt og en presenning. Det er LY fra Helsport, som er det man kalder en Gapahuk. Det er en form for shelter der er helt åben i den ene ende. Jeg var så heldig at Friliv.dk ville lade mig prøve LY Gapahuk. LY Gapahuk består af en stærk og vandtæt, men dog let dug, en enkelt teltstang samt 9 pløkker.Udover LY Gapahuk, så medfølger der reparationskit til både dugen og til stangen, så hvis uheldet er ude, så kan man fortsætte turen efter en hurtig reparation.Det er let at slå LY Gapahuk op, men samler stangen, og skyder den ind i tunnellen langs forsiden af LY hvor den ender i solid lomme, og så klikker man den anden ende fast i en plastikkop og strammer til. Derefter er det bare at sætte pløkkerne i, og så er man klar til at søge læ.Bardunerne opbevares omkring holderne, der lukkes med en trykknap, så man slipper for kludder i alle linerne når man pakker LY Gapahuk op igen. Virkelig smart detalje der sparer en for en masse bøvl når man står i regnen og gerne vil i læ. Man strammer bardunerne op med et kraftigt plastikøje, så LY Gapahuk står stramt og man modstå blæsevejret. Bardunstrammerne er desuden åbne, de kan klikkes af, så man f.eks. kan føre bardunen omkring et træ.

Stangen opbevares i en lomme der er integreret i selve LY Gapahuk, så det er slut med at miste en stangpose der evt. blæser væk mens kan man stiller op. Endnu en smart detalje!I fronten af LY Gapahuk er der en del af dugen der går udover buen lavet af stangen, som er med til at holde evt regn væk fra lyet. Den yderste kant er en lang refleks, så man nemt kan finde tilbage til LY i pandelampens skær hvis man har været ude og træde af på naturens vegne om natten.Buens højde er bestemt af et bånd mellem enderne der kan justeres. På bilederne er det justeret til ca 210 cm bredde, hvilket er rigeligt til at tre personer kan sove side om side. Dog vil de højeste personer nok ramme dugen med fødderne, da det skråner ret meget mod enden, og specielt hvis vinden står på. Men det er som sagt ikke et telt, så der kommer minimalt med kondens, så der sker ikke meget ved at soveposen rammer. Når buen er justeret til 210 cm, så er den ca 120 cm på højeste punkt. Justerer man buen ind til ca 160 cm, som er fint hvis man kun er to der skal sove, så får man hele 140 cm i højden, og dermed er der også lidt mindre risiko for at man rammer dugen med fodenden af soveposen. Længden af dugen er ca 270 cm.LY Gapahuk vejer kun 1250 gram med alt inklusiv, så det er altså en af de aller-letteste måder at overnatte på i naturen. Der findes ikke telte i samme størrelse, der vejer mindre! Men hvis man ikke har udstyr der er egnet til at overnatte den bare (og evt. våde) jord, så er en billig og let presenning en god måde at lave et "gulv" i Ly Gapahuk, og man holder stadig vægten nede på et absolut minimum, mens man har fuld kontakt til naturen.Jeg har selv brugt LY Gapahuk til at overnatte under en natfisketur. Her er det vigtigt at kunne skynde sig ud til fiskestængerne hvis der skulle være bid i løbet af natten, og med den store åbning er LY Gapahuk nærmeste perfekt til det!LY Gapahuk er dejligt at overnatte i, hvis det er lune nætter eller man har en varm sovepose. Der er er ikke meget varme i det, men man er nogenlunde i læ, og helt sikkert i tørvejr. Og så er man bare tættere på naturen end i et to-lags telt hvilket jeg selv sætter stor pris på når vejret er til det.

Da de bagerste fæstepunkter ikke kun er løkker til pløkker, men også barduner, så det giver en stor fleksibilitet.Med lidt kreativ opsætning man kan også bruge LY Gapahuk som et virkelig stor apsis ("fortelt") på et almindeligt telt, eller man kan bruge det til at forlænge et fast shelter man finder i skoven. Det er altså et meget brugbart produkt, og opsætningen er noget mere lækkert og simpelt end et tilsvarende læ lavet med en presenning og to stænger, og vægten er helt i bund, så det er lige til at smide rygsækken når man tager på skovtur.

LY Gapahuk kan købes hos www.friliv.dk , Friliv.dk har et kæmpeudvalg af andre outdoor produkter der bestemt er værd at kigge nærmere på!


Tirsdag d. 20 august 2019 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: