Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3978 har stemt.

Pas på dig selv på turen


Kategori: Krop og velvære

Skal du på tur hvor det kan blive ekstremt, så er her nogle tips til udstyr du ikke må tage afsted uden!
Langt de fleste af os rejser ikke ud hvor det bliver rigtigt ekstremt. Men hvis du har planer om en tur hvor du kan være langt fra lægehjælp så er her et par tips til udstyr du bør overveje at tage med.
For det første så skal du kunne håndtere skader på dig selv eller andre i selskabet. Små skader skal du kunne klare helt selv, store skader skal du kunne håndtere indtil I kan komme til professionel hjælp. Et godt udgangspunkt er at tage førstehjælpsudstyr med på turem. Jeg har selv været på en tur, hvor jeg valgte at have en førstehjælpstaske med fra Lifesystems De har mange forskellige tasker, men jeg vurderede at deres Adventurer First Aid Kit var passende for min tur.Den lynes op og kan hænges op, og så ser man de tre rum med tydelig visning af hvad der er i dem.Det indeholder alt man skal bruge til mindre og lidt større skader. Der er f.eks. plaster, sårstrips, brændsårsgel, pincet, tape, sikkerhedsnåle og andet.Der er også forskellige plastre, renseservietter og en saks.I det sidste rum er der gazeforbindinger, elastikbind og trekantbind, og kompresser.Der er også en førstehjælpsoversigt og to par rene handsker.Alt i alt, så indeholder Adventurer first aid kit alt man kan forstille sig at man kan få brug for ved et uheld på vandreturen eller anden aktiv ferie. Og så kan man selv tilføje medicin som f.eks. diarré medicin og smerte/feberdæmpende medicin og evt antibiotika, så kan man føle sig sikker på turen, selv når den går langt væk fra de befærdede områder.
Heldigvis fik jeg ikke selv brug for det på min lange tur i de norske fjelde, men det var en rigtig god sikkerhed at have med i rygsækken!

Kommer man helt derud hvor det er svært at skaffe sikkert drikkevand, så skal man kigge på vandrensning. Jeg har prøvet nogle Klordioxid tabletter fra Lifesystems.De er nemme at bruge. Hvis vandet er rimelig klart, så er det en tablet ned i drikkedunken med en liter vand og så vente i 10 minutter. Er det mere beskidt anbefales det at man bruger to og venter lidt længere inden man drikker.De fjerner bakterier, virus og parasitter fra vandet, så efter 10 minutters tid er vandet sikkert at drikke. De skriver at det er uden bismag, men det synes jeg ikke er helt sandt. Vandet får en tydelig kemisk smag, og dufter af svømmehal. Men hvis alternativet er at blive syg eller dø af tørst, så er den kemiske smag til at at leve med. Dog brugte jeg dem ikke på min tur i de norske fjelde, da vi altid tog drikkevand fra strømmende åer hvor vi vurderede at vandkvaliteten var fin. Men hvis man f.eks. er på tur i en afrikansk landsby med kolera og fælles brønd, så vil klordioxid tabletterne være guld værd!

Se mere om lækkert sikkerhedsudstyr til rejsen hos www.Lifesystems.co.uk


Søndag d. 23 august 2020 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked:

Nyeste debatindlæg