Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3928 har stemt.

Bag dit brød på stål


Kategori: Mad og drikke

Et bagestål er genvejen til at lækkert hjemmebagt brød




Hjemmebagt brød er bare lækkert. Man kan lave det som man kan lide det, og det er faktisk ikke så svært at ælte en god dej. Selve bagningen er der hvor brødet udvikler smag, skorpe og karakter. På en almindelig bageplade er det min erfaring at det kan være svært at få bunden helt sprød uden brødet bliver tør eller brændt. Løsningen er et bagestål!



Bagestålet er en tung 6 mm stålplade man bager brødet på.



Teorien bag et bagestål er at det bliver opvarmet i ovnen i 45-60 minutter inden der skal bages. Man lægger så dejen, på bagepapir, på stålet og bager brødet. Stålet afgiver en kraftig og vedvarende varme til brødet og gør at det både bliver hurtigere bagt, får en lækker skorpe en flot luftig stuktur.
Jeg har prøvet et komplet bagesæt fra bagestaalet.dk . Det består af et bagestål, en kombi-spade og en dejskærer.







Stålet er optimeret til bedste varmeledningsevne, og er derfor ikke lavet i rustfrit stål. Derfor kræver det lidt forberedelse inden første brug. Man skal ganske enkelt smøre et meget tyndt lag neutral madolie på, og så bage det i ovnen ved 250 grader i en time. Det gør overfladen modstandsdygtig, og forhindrer rust. Det er derefter vigtigt at man ikke vasker stålet med sæbe der kan ødelægge overfladen. Sker det, så skal man straks bage det med olie igen. Efter jeg havde bagt det to gange på hver side med olie, så fik det en fin mørk farve, og var klar til brug.



Jeg prøvede derefter at bage et simpelt manitoba flute med opskriften fra bagestaalet.dk . Jeg formede det på bagepapir på kombispaden, og kunne nemt flytte det over på det varme stål i ovnen. Resultat var fantastisk! Det hævede flot op, og fik en lækker skorpe hele vejen rundt.







Jeg bagte langtidshævede boller, der ligeledes voksede godt under bagningen og smagte lækkert!



Og så skulle jeg selvfølgelig også prøve at bage pizza. En god pizza kræver høj varme og bliver bedste hvis de bliver bagt i stenovn, da ovnen varmer bunden voldsomt op så den når at blive sprød inden fyldet bliver brændt. Jeg opnåede samme effekt med bagestålet. En sprød pizza med tilpas bagt fyld. Faktisk virkede det så godt at min pizza nærmest pustede sig op nogle steder. Næste gang skal jeg nok huske at prikke bunden med en gaffel inden bagningen ;-)



Bagestålet er en forholdsvis billig investering til køkkenet, men den har en stor effekt hvis man kan lide at bage sit eget brød. Og bliver det behandlet ordentligt, så er det ikke til at slide op!

Se mere om bagestålet på bagestaalet.dk


Torsdag d. 26 november 2020 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: