Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3978 har stemt.

Jerky er proteinbomber!


Kategori: Mad og drikke

Tørret kød fra elg, hjort og rensdyr er lækkerier lige til at smide i rygsækken.
Vi har tidligere set på beef-jerky på oksekød her på Bossman.dk, men her skal vi se på jerky af rensdyr, elg og hjort fra skovene i Sverige, Finland og Estland. Jerky er råt, magert kød, der marineres, saltes og skæres tyndt ud, inden det bliver tørret. Svenske Renjer laver pakker med jerky hvor kødet kommer fra reguleret jagt på vilde dyr, og dyrene har et markant lavere CO2 aftryk end traditionelle landbrugsdyr. De har pt 4 varianter, og jeg har smagt dem alle 4.

Nordic Reindeer Jerky with Sea SaltHer er det den rene og meget milde smag af rensdyrkød der dominere. Det er en lidt blød jerky der er let at tygge med en meget mild smag.

Nordic Elk Jerky with Sea SaltHer er det elgkødet der er i fokus, med en let saltning. Det har en noget kraftigere kødsmag, virkere mere fyldig og lidt fastere i kødet. Min favorit af de 4 varianter.

Elk Jerky with Black PepperHer har elgkødet fået en let saltning og krydret let med peber. Pebersmagen er heldigvis ret mild og giver en let varme til kødsmagen.

Red Deer Jerky with Chili & LimeHer er det hjortekød, og det har fået en gang lime og chili. Og her må jeg indrømme at jeg overhovedet ikke kunne smage lime, det er klart chili der dominerer smagen. Lidt ærgerligt, for jeg kunne godt tænke mig at smage hjortekødet lidt mere "rent". Den er stærk, så det skal man være forberedt på.

De 4 varianter smagte alle rigtig godt (dog kunne chilien godt være lidt mildere efter min smag). Det er en langtidsholdbar, fedtfattig proteinrig snack der er nemt at have med. Det eneste negative er at der er alt for lidt i poserne ;-)
Der er 25 gram i hver pose.

En smage-pakke med en pose af hver variant koster 19 euro, så helt billigt er det altså heller ikke. Men lækkert, det er det!

Se mere på www.Renjer.ky


Mandag d. 8 marts 2021 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked:

Nyeste debatindlæg