Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3978 har stemt.

Kompakt, teknisk rygsæk til dagsturen


Kategori: Kultur og sport

Osprey Talon 26 hedder den kompakte rygsæk vi skal kigge på. Det er en rygsæk i et smalt design der sidder tæt til kroppen så den ikke kommer i vejen på turen.


Vi har tidligere kigget på rygsække fra Osprey her på Bossman.dk, og det skal da ikke være en hemmelighed at jeg er stor fan af deres produkter. Den vi skal se på her er Talon 26, som jeg har prøvet i en marine-blå farve. Den laves også i diskret grå, flot rød og iøjnefaldende neongrøn farve.

Den kan indeholde 26 liter, så det er rigeligt til aktive dagture i terrænet. Den er fyldt med spændende detaljer, og jeg vil gennemgå en del af dem her.
Først så skal vi kigge på bæresystemet, rygstykket er et AirScape panel, som sidder tæt til ryggen, men som også har støbte kanaler der giver noget luft til ryggen.

Det holder ikke ryggen 100% fri for sved hvis vejret er lunt, men det er meget komfortabelt og ventileret under brug.
Skulderstropperne er ligeledes polstrede, og ventilerede og sidder godt på skuldrene.
Hele bæresystemet kan justeres i længden ved at løsne et velcropanel bag rygstykket, og så kan man forlænge ryggen på rygsækken, så man får den korrekte pasform.
Hoftebæltet har to lommer til småting man gerne vil have ved hånden under turen.På skulderstroppen er der en mesh-lomme f.eks. til en (smal) mobiltelefon eller andet der skal være let tilgængeligt.Osprey Talon 26 er lavet til aktivt brug, både til fjeldtur men også til cykling. Det kan bl.a. ses ved at der er mulighed for at sætte en cykellygte fast bag på rygsækken.Yderst på Talon 26 er der en stor mesh-lomme der er god til at placere sin trøje eller jakke i hvis man får det for varmt. Den spændes med en strop så tingene bliver holdt fast i lommen.

Der er et mindre rum i selve låget til rygsækken, der er lukket med en lynlås.Selve hovedrummet er nemt at komme til, låget åbner næsten hele vejen rundt og så har man fuld adgang til det store rum.

Når man åbner det store rum, er der på indersiden en lomme til småting, der også lukkes med en lynlås og har en indbygget nøgleholder.Når man har pakket tasken, så er der en kompressionsstrop på hver side der sørger for at tingene ikke rasler rundt i tasken når man er på farten.Osprey Talon 26 er en ret let taske, den vejer kun ca. 1 kg i sig selv. Den er lavet af Bluesign certificeret genbrugt nylon, og er vandskyende. Der er dog ikke et indbygget regnslag i den, men alle lynlåse er lavet på en måde så vandet ikke kan samle sig og trænge ind.

Osprey Talon 26 er en smal rygsæk, så den sidder ikke i vejen når man er aktiv, om det er på cykeltur eller man kæmper sig igennem et buskads på vandreturen. Men det betyder også at hvis man har en lidt bredere kropsbygning, så kan det være svært at få hoftebæltet til at sidde korrekt på hoftebenene, det er lidt til den korte side. Når det så er sagt, så er Osprey Talon 26 en lækker rygsæk til dagture ud i naturen, det er nemt pakke den med den store åbning, og der er nok lommer til holde styr på småtingene.

Se mere om Osprey Talon 26 hos www.ospreyeurope.com


Onsdag d. 12 januar 2022 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked:

Nyeste debatindlæg