Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3978 har stemt.

Drinks med masser af smag, og let på alkohol


Kategori: Mad og drikke

Nogle gange vil man gerne have en klassisk drink, men uden de store mængder alkohol. Det har Kåska løsningen på!
Det finske start-up firma Kåska laver spiritus med masser af smag, så man skal bruge mindre i sine cocktails, og dermed får man også en meget lavere alkoholprocent i den færdige drink. Det er smart hvis man gerne vil nyde smagen, og stadig være klar i hovedet. Jeg har modtaget en prøvepakke med deres nyeste produkter, og dem vil jeg gerne præsentere her.

Den første er en Smål Boosted Gin.Den er på 43%, men den er så fyldt med smag at man kun skal bruge 1 cl til en klassisk gin/tonic med 20 cl tonic. Der medfølger et nedbrydeligt målebæger med hver flaske, så det er nemt at måle 1 cl af til sin drink

Jeg vil starte med at sige at jeg rigtigt godt kan li' gin, og jeg en hel del forskellige flasker i barskabet ;-)
Jeg lavede en helt klassisk gin/tonic med ca 20 cl fevertree indian tonic, isterninger og 1 cl Smål Boosted Gin. Man kan naturligvis tilføje garnish, som f.eks. en tynd skive citron, en kvist rosmarin eller andet. Men jeg ville gerne smage den rene vare. Og jeg blev overrasket over hvor meget 1 cl smager igennem! Det blev en gin/tonic med noter af enebær (selvfølgelig), lavendel og citrus. Virkelig lækker, og man ender ud i en god gin/tonic på kun 2% alkohol. Flasken er på 200 ml, så der er til 20 drinks i den lille flaske.

Jeg modtog også en dåse smål boosted kombucha. Kombucha er en drik lavet på fermenteret te. Det er ikke en drik jeg har tidligere har smagt. I denne version er der tilsat Smål boosted gin, så drikken ender med en alkoholprocent på 2,8%.Smagen er frisk og mild, med noter af citrus og lavendel fra ginnen. Den har en let bitterhed i eftersmagen. Meget læskende og god. Et fint alternativ til en pilsner hvis man f.eks. ikke tåler gluten.Deres nyeste produkt, der blev lanceret til valentines day 2022, er smål boosted aperitivo. Det er en apéritif som er helt genial at mikse med mousserende vin. Den er fyldt med smag, og er på 15% alkoholHvis man f.eks. bruger 20 cl alkoholfri mousserende hvidvin, en masse isterninger, en skive appelsin og 1 cl smål boosted aperitivo får man en flot frisk drink på kun 0,5% alkohol. Den er lavet med ribs, salvie, søde appelsiner og planten ensian. Smagen er sød, dyb, krydret og giver det helt rigtige pift til en frisk drink i sommersolen. Flasken er på 200 ml, og det er nok til 20 drinks. Den er kommer selvfølgelig også med det smarte 1 cl målebæger.

Til sidst har jeg smagt på Kåska Casual Spirit. Det er en lav-alkohol botanisk mixer, der kan bruges som en gin, men den bliver dog ikke båret af enebær som en gin traditionelt skal. Flasken er på 500 ml og den er på 15% alkohol og der er ikke tilsat sukker.Jeg lavede en drink med 5 cl Kåska Casual Spirit og 20 cl tonic. Kåska Casual Spirit er lavet med gran og citron, men mikset med tonic får man en afrundet smag med noter af lakridsrod, lidt gran og en smule citron. Det er en meget aromatisk drink, og igen kraftig smag med lav alkohol.


Alle de produkter jeg har smagt fra Kåska har overrasket positivt. Smagen er fin, dog mangler man lidt den dybe smag der kommer fra alkoholen. Men har man ikke lyst til stærke drinks, så er produkterne fra Kåska rigtigt fine alternativer til de klassiske spiritusflasker. Og jeg er også meget glad for at der er valgt urter og planter der gør at man også kan smage at Kåska er fra Finland. Se mere om Kåska og deres produkter her: kaskadrinks.com


Søndag d. 27 februar 2022 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked:

Nyeste debatindlæg