Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3890 har stemt.

Poker er for alle


Kategori: Rundt på nettet

Hvis jeg siger "Poker", hvad tænker du så? Tænker du så på et lille mørkt lokale med et bord, en lamper, 4-5 mænd der spiller Poker, mens de ryger cigarer og drikker whisky? Og på midten af bordet ligger der en bunke beskidte dollars, som skifter ejermand lige om lidt?
Hvis jeg siger ”Poker”, hvad tænker du så? Tænker du så på et lille mørkt lokale med et bord, en lamper, 4-5 mænd der spiller Poker, mens de ryger cigarer og drikker whisky? Og på midten af bordet ligger der en bunke beskidte dollars, som skifter ejermand lige om lidt? Eller tænker du på et casino, hvor mænd i smoking spiller med jetoner? Uanset hvad, er Poker nok det spil, der er flest myter omkring.


Jeg var i hvert fald fyldt med myter, inden jeg besøgte PokerNet den anden dag. F.eks. var jeg ikke klogere, end jeg troede, at Poker kun var det spil, hvor hver spiller fra starten modtager 5 kort. Herefter smides der nogle penge i en pulje, hvorpå hver spiller må bytte et ønsket antal kort. Herefter smides der flere penge i puljen. Puljen går til den der bluffer bedst, eller den der har de bedste kort. Men eftersom det stort set er umuligt at få samlet nogle ordentlige kort, vil puljen næsten altid gå til den der bluffer bedst, eller har flest penge. Men hold da op hvor tog jeg fejl.

Draw Poker er det oprindelige spil, som minder om det ovenfor beskrevende. Men derudover kan man også spille Texas Hold'em, Omaha, Seven Card Stud og Five Card Stud. Det eneste der er fælles for alle spillene, er rangordene på de pokerhænder, man kan vinde med.

Hos PokerNet, som i øvrigt ønsker at være Danmarks Pokerportal nummer 1, læste jeg om reglerne, og jeg læste de artikler, de havde skrevet omkring Poker. Det gav mig lyst til at prøve spillet Texas Hold'em, som jeg synes lød mest interessant. Derpå downloadede jeg et stykke software, så jeg kunne prøve spillet ude i den virkelige verden (over nettet) med rigtige mennesker. Det skulle jeg aldrig have gjort... jeg blev så grebet af det, at jeg spillede 6 timer i træk... seks timer...

Under spillet blev min myte nummer to omkring Poker punkteret. Spillet er nemlig ikke kun for ludomaner, som spiller for at vinde den tabte husleje tilbage. Dem er der uden tvivl også nogen af, men dem jeg spillede imod, var ganske almindelige mennesker, som spillede for hyggen og som spillede for sjov. Det var ”matadorpenge”, vi spillede om, og hvis man tabte sine penge, ”hævede” man bare nogle flere. Den første halve time satte jeg næsten 2.000 dollars til men efter de seks timer, havde jeg vundet lidt over 3.000 dollars. Men som i alt andet spil er det altså sjovere at vinde end at tabe.

På PokerNet finder du også en ordbog, over alle udtrykkene der bliver brugt. Der er et forum, så du kan dele din viden med andre Pokerspillere eller spørge til råds, hvis du har nogle spørgsmål - og naturligvis kan du finde links til forskellige sites, hvor du kan spille Poker.

Jeg vil helt sikkert spille Poker igen, da der er mere spil i det, end jeg troede. Men jeg skal nok have arbejdet lidt med min tålmodighed. Som jeg læst i en artiklerne ”Hvis jeg skulle give bare ét råd mht. poker ville det være: tålmodighed. Man skal være ufattelig tålmodig.” Det er ikke bare sandt, det er et hammerende godt råd!

Besøg PokerNet - hvis du tør :-)


Tirsdag d. 4 februar 2003 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: