Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3890 har stemt.

Ring gratis til vennerne - over nettet


Kategori: Rundt på nettet

Det eneste det kræver, er et lille program samt en bredbåndsforbindelse - det skal dine venner selvfølgelig også have.
Programmet der gør det muligt, hedder Skype, og det er også gratis. Det bygger på de samme principper som KaZaA, P2P (peer-to-peer). Det vil sige, at programmet ikke skal bruge en central server for at virke, det lever sit eget liv ude hos brugerne. Dermed er det stort set umuligt at lukke ned, når det først kører.


Janus Friis, der i øvrigt er dansker, er en af bagmændene til Skype, og han udtalte til Cnet, "Telemarkedet er karakteriseret ved både meget høje priser og en dyb afhængighed af en voldsomt centraliseret infrastruktur. Vi kunne simpelthen ikke modstå muligheden for at lave lidt rav i den".

Der er nok ingen tvivl om, at det kommer til at skabe en eller anden form for ravage på telemarkedet. De to bagmænd udviklede også KaZaA, og som bekendt fik det i hvert fald sindene i kog hos musikindustrien.

Den anden af bagmændene er svenske Niklas Zennström, og sammen har det taget dem et halvt år at udvikle Skype. Et par måneder mere end det tog dem at udvikle KaZaA.

Som de siger på sitet "Det er en ekstrem avanceret teknologi, men det er super enkelt at bruge". Og der er vist ingen tvivl om, at de har ramt en succes, igen, bare 3 uger efter de har lagt programmet offentligt, er der over 375.000 der har downloadet Skype.

Download Skype på www.skype.com


Torsdag d. 18 september 2003 af: Henrik Wahlqvist

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: