Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3847 har stemt.

Fenix L1D, L2D - Lommelygter for Feinsmeckere


Kategori: Gadgets

Fenix er nok et ukendt mærke for de fleste, men de laver nogle af de mest innovative lommelygter jeg har set til dato!
De modeller jeg vil skrive om er Fenix L1D og Fenix L2D.
Lygterne benytter ikke en gammeldags pære, men en kraftig lysdiode. Lysdioden har en levetid på 50.000 timer, så man skal aldrig bekymre sig om at den brænder ud, som en almindelig pære.


Her kan man se lysdioden, den er lille, men heftig

Lygterne er lavet af kraftigt aluminium, man føler virkeligt at det er kram når man bruger dem. De kan tåle selv den værste regnbyge, og går ikke i stykker af at blive tabt på hårdt underlag.L1D benytter et enkelt AA batteri og er ca. 9 cm lang, og L2D benytter 2 AA batterier og er ca. 14 cm lang. Jeg vil anbefale at man bruger genopladelige NiMh batterier.


L1D


L2D

Lygterne har 6 forskellige modes indbygget, samlet i to grupper. Det lyder måske lidt indviklet, men det er det nu ikke. Når lygtehovedet er strammet til, så har man "Turbo mode" og "Strobe mode". For at skifte imellem modes trykker man ganske kortvarigt på kontakten mens lygten er tændt. Løsner man lygtehovedet så har man low, medium, high og SOS modes.Turbo mode giver virkeligt meget lys! L1D giver lige så meget lys som en Maglite med 3 stk D batterier! Og den gør det i 1½ time. Ganske imponerende for så lille en lygte med et enkelt AA batteri. L2D giver en del mere lys, nemlig mere end en Maglite med 5 stk D batterier, og den gør det i næsten 2½ time! Og til forskel fra Maglite'en så holder Fenix lygternes indbyggede elektronik lysstyrken oppe indtil batteriet er brugt helt op.
I "Strobe mode" blinker lygten hurtigt, super til at fange andres opmærksomhed.
Low, medium og high er næsten selvforklarende.Batteri levetiden på low for L1D er 25 timer, og for L2D er den 55 timer, og low er rigeligt med lys til at finde ud på badeværelset om natten, uden at vække hele huset ved at tænde lys ;-)
SOS mode, morser SOS i rigtigt mange timer. Måske ikke brugbart for så mange, men farer man vild i ødemarken, er det nok en god feature at have i baghånden.

Min konklusion: Two thumbs up til Fenix! :-)Lygterne kan bl.a. købes hos www.Fenix-Store.com for ca. $56 pr. stk. inkl. gratis forsendelse.


Torsdag d. 15 november 2007 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: