Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3835 har stemt.

EM Bolden 2008


Kategori: Kultur og sport

EUROPASS hedder EM bolden 2008, og det er igen Adidas der står bag.
Jeg har fået lov til at teste bolden, og er dermed i samme båd som Ballack, Vieira og de andre topspillere der sætter navn til denne bold. Madsen, Ballack og Vieira ja det lyder nu helt godt...Lad mig sige med det samme - Det er en rigtig god fodbold. En kammerat og jeg havde den med ude på banen for at teste den af. Det var vådt og koldt. Det faktum at det var vådt var nøje planlagt, da en af de ting Adidas markedsfører bolden på er netop, at den skal være bedre end tidligere udgaver til regnvejr. Og det er den!Bolden har ”gåsehud” Det vil sige en overflade med et fint mønster af små knopper, der skal fremme EM-spillernes sublime boldhandling og få bolden til at klæbe til deres fødder! Det unikke ydermateriale øger kraftoverførslen, giver mere skru og skærper præcisionen på banen under alle vejrforhold.

Bolden opfører sig dermed mere “ens” under de forskellige vejrforhold man kan komme ud for. Og det kan faktisk mærkes selv af et par ametører, der dog opfører sig som fodboldes største konger, når de er på banen.

Det kan være det er indbilding men jeg følte at jeg havde et mere kraftfuldt spark på denne bold fremfor de bolde vi normalt spiller med. Et er I hvertefald helt sikkert. Selvom det var vådt, havde bolden et væsentlig bedre “skrue” end jeg nogensinde har oplevet med andre bolde i den type vejr.

Bolden er selvfølgelig ret pebret ca 800,- men er stadig et must-have for alle os, der er verdensmestre på banen.

Tums-Up

Bolden kan købes i butikkerne fra 3 dec. Og synes man at 800,- er for mange penge til en fodbold kan den erhverves i en billigere replica udgave til ca. 200,-Historien
adidas fodbolde siden 1963

adidas er den ubestridte markedsleder i verdens største sport – fodbold – og har været verdens førende fodbold-brand siden grundlæggeren, Adi Dassler, skabte hans første par fodboldstøvler for over 80 år siden.
Adi Dasslers store passion for fodbold gav næring til et behov for at løfte sporten til nye niveauer. Som spillernes færdigheder udviklede sig og konkurrencen voksede, tilpassede adidas sig til en sportsgren i udvikling med stærkt innovative produkter. Disse autentiske og banebrydende produkter har skrevet fodboldhistorie.
adidas har været førende producent af de mest moderne og innovative fodbolde siden 1963. Siden 1970 har adidas leveret den officielle kampbold til alle større turneringer i regi af UEFA og FIFA, og fra 2008 leverer adidas også den officielle kampbold til Africa Cup of Nations. Erfaring og innovation danner grundlag for adidas’ målsætning om også i fremtiden at afsløre nye officielle kampbolde med teknologiske fornyelser.


adidas EM-bolde


1972 - adidas Telstar
Denne bold var identisk med WM-bolden fra 1970. Telstar var en læderbold med en Durlast laminering, som gjorde, at bolden opsugede mindre vand. Telstar-bolden var en af de første hvide fodbolde, som blev dekoreret med sorte femkantede felter. Denne udformning forblev standard i fodboldproduktionen helt frem til 2006.


1976 - adidas Telstar
Telstar-bolden fra 1976 var igen identisk med WM-bolden fra 1974. Denne bold fik en forbedret læderkonstruktion med en ny type Durlast laminering.


1980 - adidas Tango
Tango-bolden var identisk med VM-bolden fra 1978. Det var første gang Tango designet blev anvendt i EM sammenhæng.1984 - adidas Tango Mundial
Tango Mundial fik en ny konstruktion, som for første gang ikke var af læder. Dette skulle give bolden et bedre svæv, og bevirke at den opsugede mindre vand.


1988 - adidas Tango Europa
Bolden fik med Tango Europa et nyt syntetisk materiale der var mere slidstærkt, og som gjorde, at bolden opsugede endnu mindre vand.


1992 - adidas Etrusco Unico
Etrusco Unico var den første kampbold, som fik indlagt en skumkonstruktion der skulle øge hastigheden og blødheden.


1996 - Questra Europa
Questra Europa var den første officielle kampbold, der fik et farvet design og en PU skum. Med det nye PU skum, opnåede bolden mere fart fra foden og skummet gav en blødere boldberøring.


2000 - Terrestra Silverstream
Med boldene Terrestra Silverstream fik den farvede kampbold en ny skumkonstruktion for et endnu bedre og hurtigere svæv.


2004 - Roteiro
I 2004 introducerede adidas en ny revolutionerende fodbold. En termisk bindende produktionsproces gjorde bolden mere slidstærk, mere præcis og mere levende end nogensinde.
Tirsdag d. 11 december 2007 af: Michael Madsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: