Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3815 har stemt.

Udvid din desktop på computeren


Kategori: Gadgets

Med Mimo 7" skærme, er det nemt at få mere plads på sit desktop, de kræver nemlig kun et enkelt USB-kabel!
Nanovision i Korea har lavet 3 modeller af små skærme til det europæiske marked. Jeg har prøvet to af dem.Begge modeller er widescreen skærme på 7" med en opløsning på 800 x 480. De bliver strømforsynet og drevet af et enkelt USB kabel. Det gør det muligt at tilføje ekstraskærm nummer 2, 3 eller mere, da de ikke er afhængige af antal udgange på ens grafikkort. Bagdelen ved at de er USB drevet, er at computerens CPU skal bruge lidt ekstra krafter på at drive skærmen, men selv med min relativt gamle Pentium4 3 GHz, kunne jeg vise hver sin video på de to små skærme samtidigt uden nogle problemer.
De er velegnede til f. eks. at vise værktøjskasser og paletter når man bruge foto-redigeringsprogrammer, så man har hovedskærmen fri til at se hele billedet. Eller til at køre chat programmer og instant messaging, mens man bruger hovedskærmen til noget andet. I det hele taget er det faktisk ret nyttigt at kunne smide små, men vigtige applikationer over
på en ekstra skærm, så man har hovedskærmen ledig til spil eller andet. Fordi at skærmene er drevet af computerens CPU, og ikke et grafikkort, så kan de altså ikke bruges til spil og andet der bruger 3D-grafik, da det typisk kræver et grafikkort for at vise den slags. Men til almindelige applikationer er der ingen problemer :-)

Basismodellen UM-710 er blot en skærm, med knapper på siden til lysstyrke og tænd/sluk.

Den advancerede model UM-740 har indbygget webcam og touchskærm.Webcam'et fungerer fint, dog uden at imponere med lysfølsomheden, men er helt fint til f.eks. video-konference.

Touchskærmen skal lige kalibreres med den medfølgende software,
og så virker den fint. Man trykker blot på de ting man normalt ville klikke på med musen. Udover det, har den stik til hovedtelefon og mikrofon, men de skal altså forbindes med almindelige kabler bag på skærmen til computerens lydkort.Begge modeller kan drejes 90 grader, hvis det format passer en bedre.
Når monitorene er installeret bliver de opfattet som ganske almindelig skærme af Windows, så man bruger Windows til at indstille hvordan de skal opføre sig.

Billedet på dem begge to står knivskarpt, og flot.

De små skærme er faktisk ret brugbare når man vænner sig til "parkere" ting på dem, og så syntes jeg det er smart at de kører på USB, så man f. eks. kan sætte flere ekstra skærme til en laptop, eller en af de små netbooks.

For mere information om skærmene, kig på www.nanovision.co.kr


Lørdag d. 21 marts 2009 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: