Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Danmarks Smukkeste Festival 2009


Kategori: Kultur og sport

Wow for en fest! Hygge, god musik og bøgetræer - Skanderborg, Danmarks smukkeste festival, er bare noget helt specielt. BOSSMAN var selvfølgelig til stede, og kunne bevidne den helt specielle stemning, der hersker i bøgeskoven.
Et toptunet BOSSMAN hold tog til Skanderborg Festival, med godt humør, øl i bagagen og det fineste camping-grej på ryggen. I modsætning til sidste år, hvor vi camperede med hjemmeladede bivuakker, skulle vi nu have en rigtig fornuftig lejr, og vi var helt klar!Det var fra højeste sted blevet besluttet at åbne for adgang til campingpladserne et døgn tid tidligere end hidtil, hvilket gjorde, at vi ankom til Skanderborg Festival nøjagtigt på åbningstidspunktet, og måtte konstatere at hegnet var blevet væltet natten i forvejen, og at der nu kun var få pladser tilbage på den fjernest liggende campingplads.

Afstand til festivalpladsen har konsekvenser for hvordan man tilgår en festival. Bor man tæt på pladsen, kan man komme og gå som man vil, men i tilfældet, hvor man bor rigtig langt væk, og først skal gå et kvarters tid, for derefter at tage en bus ind til pladsen - sådan som vi boede - skal der koordineres og laves planer. Man tager ind til festivalpladsen een gang om dagen, og det foregår i samlet flok.

Det man får til gengæld, er mere campingstemning. Og her taler jeg ikke om "vi har fastliggerplads, og kommer her hvert år, naboerne er så hyggelige"-stemning, men derimod festival-camping stemning, med masser af øl og fest.Når rigtig mange mennesker er samlet et sted med masser af øl og godt vejr, så stiger humøret, og humøret var da også højt på campingpladsen, og mede gode naboer hele vejen rundt, var der altid nogen at snakke med om løst og fast, og altid nogen at skåle med.
Hygge på campingpladsen til trods, tilbragte vi dog mere tid på festivalpladsen - skyggen fra bøgetræerne, brisen ved søen, hyggelige barer og masser af god musik trak i os.

Forhistorien til Skanderborg Festival 2009 var, at Ledelsen havde valgt at lytte til kritikken fra 2008 om, at der blev solgt for mange billetter, hvilket gik ud over stemningen på festivalpladsen. Det vil sige at man i år skar ned i antallet af besøgende, hvilket viste sig at være en rigtig god idé!

Med det samme vi kom ind på festivalpladsen, stod det klart at der var mere plads at bevæge sig på. Der var på ingen måde tomt; over alt var der mennesker, der hyggede sig, fadøl der blev skænket, og klak-lyde fra plastikkrus, der blev slået sammen i fællesskål. Men der var bare mere plads at røre sig på, og det var virkelig rart.Som sidste år, havde vi på BOSSMAN-holdet besluttet, at vi ikke ville gå hardcore efter musikken. Vi ville skele til programmet, og der var nogle bands vi absollut måtte høre, men overordnet set, ville vi koncentrere os om at hygge os på pladsen, og tage de oplevelser, der kom vores vej.

Festival handler om musik, ja. Men det handler for os i højere grad om at hygge sig med en masse mennesker - og det var vores mission.

Dog er der to musikalske højdepunkter, jeg er nødt til at nævne, da det simpelthen var for fedt:

Led Zeppelin Jam - Alex Nyborg Madsen synger bare så fedt, men det der gjorde oplevelsen til noget ud over det sædvanlige, at de to trommeslagere - far og søn - hvoraf den yngre kun var 14 år. Og det skulle man ikke tro, når man så og lyttede til det der foregik på scenen.
Trommerne spillede i et vildt tempo, i perioder synkront, i andre komplementerede de hinanden, og fra tid til anden skiftedes de til at tage styringen.

Bikstok Røgsystem - behøver jeg sige mere? Der er sømt fest, når røgsystemet sætter gang i scenen; alle danser og hopper rundt. Det er umuligt at stå stille. Hvis det på nogen måde er muligt, så sørg for at komme til at høre Bikstok Røgsystem - det er min klare anbefaling.Vi hørte selvfølgelig meget mere musik, men musik skal opleves - kom selv til Skanderborg næste år, og oplev det.

Her kommer en hurtig checkliste, der kan være til hjælpe for førstegangsbesøgende på Danmarks Smukkeste Festival.

  • Kom i god tid - gerne et døgn før der åbnes. Gode pladser er svære at få.
  • Sørg for et godt telt og godt udstyr - der kan både være rigtig varmt og rigtig koldt i et telt.
  • Start festivalen med at gå en tur på hele området - du vil opleve virkelig smukt udførte udsmykninger.
  • Hav et program på dig - udse de 5-6 koncerter, du bare ikke må gå glip af, og se hvor mange af dem du når.
  • Opsøg hyggen de små steder. Der er masser af små listige steder, der er et besøg værd.
  • Brug tid ved vandet. Når du har brug for at slappe af, så sæt dig ved vandkanten, eller på badebroen.

Og så er der vist ikke mere at sige, end: Vi ses på næste års Skanderborg Festival!


Lørdag d. 15 august 2009 af: John V.R. Doktor

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: