Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Tegneserie-anmeldelse: WE3


Kategori: Kultur og sport

Forfatteren Grant Morrison og tegneren Frank Quitely fra Skotland er et af de bedste makkerpar i tegneseriebranchen for tiden, hvilken deres tegneserie-mesterværk ”WE3” er et tydeligt bevis på.


”WE3” handler om tre almindelige dyr (en hund, en kat og en kanin), der iført avancerede, mekaniske kampdragter, er de perfekte dræbermaskiner. De er blevet kidnappet fra deres hjem af militæret, der udnytter dem på det groveste til at udføre deres beskidte arbejde for dem så som f.eks. at udrydde en diktator, som man ser det i de første hæsblæsende sider. En dyrevenlig videnskabskvinde hjælper dyrene på flugt, så de kan komme hjem, men snart har de militæret på nakken…

Historien i ”WE3” virker som en særpræget blanding mellem ”Den fantastiske hjemrejse” og ”Robocop”! Morrison og Quitely havde engang sagt at ”WE3” var tænkt som en slags western manga og det kan ses. Morrison finder på de sygeste actionsekvenser, som Quitely illustrerer på fremragende vis. Hans ekstremt detajlede streg og opfindsomme brug af filmiske layouts gør ”WE3” til en forfriskende, visuel læseoplevelse. Dog er man som læser ikke til ekstremt vold, er ”WE3” næppe ens kop te.

Uden løftet pegefingre formår Morrison og Ouitely at fortælle en moralsk fortælling om uetisk brug af dyr og hvordan naturen kan slå fra sig igen.

”WE3” kan fås i landets tegneseriebutikker.


Fredag d. 18 juni 2010 af: Michael Larsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: