Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Hele sandheden, kun sandheden og ikke andet end...


Kategori: Kultur og sport

Titel: Forsvareren - Ebbe Mogensen Forfatter: Henrik Tüchsen, Ole Andersen Pris: 299, 250 sider Forlag: Gyldendal Business Udkommer: 24 maj 2011 ISBN: 9788702102956 Omslagsgrafiker: Søren Damstedt Tre ud af seks stjerner
Det er uhyre sjældent at der udgives omhyggeligt folkeliggjorte bøger om juridiske forhold. Emnet egner sig ganske genkelt dårligt til popularisering. Derfor er det i sig selv en kæmpe gevinst at få dette fine og personlige indblik i dansk retspraksis, personificeret i forsvarsadvokat Ebbe Mogensen.

Bogen lægger flot ud med dramatisk og gradvis indføring i Mogensens særlige baggrund og kvaliteter. Det er biografilitteratur i verdensklasse. Men herefter går det skuffende ned ad bakke. Midterkapitlerne bliver (som andet akt i spillefilm ofte bliver det) unødigt lange og teoretiske. Man mister fokus fra Ebbe Mogensens spændende person og trækkes rundt i grumsede detaljer omkring dansk retsvæsen, som hverken er lærebog eller biografi - men fremstår som baggrundsmateriale til erhversjournalistisk artikelstof.

Ligeledes når der er et interviewkapitel med Mogensen i midten fremstår hans svar ganske kedelige og og ukvalificerede - som om det slet ikke er ham der taler.

Desuden er sproget indimellem ulogisk og springende, uforståelige citater er fremhævet og væsentlige mellemregninger udeladt så læseren må gætte unødigt. I andre passager behandles samme materiale op til tre gange i træk, således at det bliver omstændig og kedelig læsning. Hele denne synlige mangel på sidste gennemskrivning eller redaktion er fantastisk synd. For det trækker ned i et ellers genialt, personligt og sjældent indblik i dansk retsvæsen i bogform.Til gengæld er den i flere passager let sensationelle indføring i jura og dansk retsvæsen fantastisk interessant og banebrydende for det brede biografiske bogpublikum. Enestående og spændende materiale, som vi normalt kun kan få adgang til via tørre lærebøger.

Endelig skal nævnes Søren Damstedts grafiske bearbejdning af omslag, billedmateriale, font og sidelayout som er udsædvanligt smukt, moderne og tidsløst. Bogen er ligesom designet til at blive en reolklassiker som man aldrig vil nænne at skille sig af med. Sjældent har undertegnede haft en så grafisk og visuelt gennemarbejdet bog i hænderne. Hvis blot alle andre bogens aspekter var lige så gennemarbejdede.


Onsdag d. 21 december 2011 af: Niels Bramsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: