Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Manual for Mænd


Kategori: Kultur og sport

Manual for mænd er en besynderlig blanding af letkøbt vid, harmløst slapstick, sandfærdige observationer og små guldkorn. Derfor er den svær at sætte i bås - udover at den tydeligvis ønsker at bliver storsolgt og derfor dækker sig ind ved både at være oplagt gavebog og lidt for enhver. Den slags beslutningsløshed fører sjældent noget godt med sig. Men når nu konceptet er at være coffee-table og toiletbog og mandelgavebog på samme tid, er det på de betingelser at den skal anmeldes.
Forfatter: Jakob Vølver
Titel: Manual for Mænd
168 sider, 229 kr
Forlag: Gads forlag
Udkom: 9 september 2011

To ud af seks stjernerOfficielt er det en selvhjælpsbog til glæde for mænd, der måske mangler et spark fremad i livet. Mange af rådene synes letkøbte og skrevet mest for forfatteren selv og hans omgangskreds. Ikke deto mindre er den komponeret i tidens sprog til de unge (en slags Mænd for Dummies) og samtidig ikke uden fin psykologisk indsigt. Muligvis fra studier, muligvis autodidakt - vi ved det ikke. Fx observationen om at en "rigtig mand" er en mytefigur ligesom julemanden, som kvinder har opfundet for at kunne korrekse deres partner.

Jakob Vølvers bog er dog mere end tricks; den forsøger at lære mænd koden gennem learning by doing, med varme og overvældende mange morsomme situationer. Det gælder om at opdage, at kvinden ofte benytter sig af omvendt psykologi og spiller på mandens potentiale for ridderlighed i forsøget på at få sin vilje. Således udstyret med en vis baggrundsviden skal der mere til at få én ned med nakken i parforholdet. Omvendt er bogens uhåndterlige brug af visdom, spas, fakta og surrealisme med til at gøre såvel bog som forfatter uautentisk. Hvilket jo undergraver bogens hensigt. Der er en særlig jysk vinkel som mange sjællændere vist ikke vil kunne forstå.

Manual for Mænd beskriver emner i mænds dagligliv; fx at demonstrere almen dannelse uden at vide en brik, at få folk til at lide en, at smile når man er fuld af foragt. Vølver benytter sig af populær-psykologi, der kan bruges i marken. Med få sætninger og humoristisk kontekst sætter han os i stand til at praktisere, hvad andre måske læser sig til gennem stakke af velmenende selvhjælpsbøger.

Alt i alt en blandet og ikke særligt kvalificeret omgang.

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: