Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Vågn op til kunstig solopgang


Kategori: Krop og velvære

Med Philips nyeste Wake-up light, er det lidt nemmere at stå op om morgenen.
Der er ikke noget værre end et vækkeur der river en ud af den søde søvn, med et højt pip-pip-pip... Hvad nu hvis man kunne sove til solen stod op, hver dag?
Det kan man faktisk, hvis man har et af Philips nye Wake-up lights. Jeg har testet den model der hedder HF3520. Det er et lækkert designet vækkeur, der vækker en blidt ved at simulere solopgang gradvist op til det tidspunkt man har indstillet det til at vække. Når der er fuldt blus på lampen, og tiden for vækningen kommer, så kan man enten vælge at blive vækket af 5 forskellige naturlyde, eller FM-radio.

Jeg må sige med det samme at jeg er HELT vild med den! Mange gange vågner jeg "af mig selv" 5-10 minutter før den tid jeg har sat uret til, fordi at lyset får kroppen til at vågne helt naturligt op. Og jeg er faktisk VÅGEN når jeg vågner, ikke som med almindelige vækkeure som jeg var slem til at trykke snooze på mange gange, inden jeg endte med at komme for sent op ;-)

Hele fronten af lampen er et helt stykke glas, med ur-display nederst, og så 4 touch-knapper man bruger til indstille de forskellige funktioner med. En smart detalje (og dem er der mange af på uret) er at touch-knapperne først lyser op når man har fingeren i nærheden af dem, et par sekunder efter man har flyttet fingrene, så blænder de langsomt ned igen.

Lyset i ur-displayet bliver også justeret i forhold til lyset i lokalet. Når der er mørkt i lokalet, så dæmpes lyset i uret også, så man ikke bliver blændet af det når man skal sove. Dejligt!Lyden kommer fra en højttaler på bagsiden, og den lyder faktisk udemærket. Det er nu hyggeligt at blive vækket af blid fuglesang, eller vandets rislen, eller radio hvis man vil det.Wake-up light har to sæt alarm indstillinger, så man kan evt. have den ene som hverdags alarm, og så den anden som weekend alarm. Dog skal man huske at slå alarmen til hver aften, den husker ikke alarmen fra dag til dag. Knapperne til at aktivere de to alarmer sidder langs kanten, ligesom knapperne til alle de andre funktioner.

FM radioen er god, og finder nemt stationerne, selvom jeg bare havde ladet antennen være rullet op bag på uret. Man tænder og slukker radioen med en knap på kanten af uret, og her sidder også to knapper til at justere lydstyrken med. Man søger stationer to touch-knapper på forsiden.Man kan også bruge wake-up light som almindelig lampe på natbordet. Man tænder lyset, og indstiller lysstyrken på 3 knapper på kanten af uret. Man kan endda indstille lysstyrken inden man tænder, så man ikke bliver helt blændet hvis man havde slukket den på fuld styrke :-)Hvis man har lyst til at falde i søvn med lyset tændt, så kan man indstille uret til langsomt at slukke lyset. Man kan selv indstille hvor langt tid denne solnedgang skal tage. Man starter funktionen med en knap på kanten af uret, og så kan man indstille hvor langt tid det skal tage før lyset er helt slukkket, med to touch-knapper på forsiden.HF3520 wake-up light skruer ikke blot langsomt op for lyset når man skal vækkes, det er bygget med lysdioder, og kan også simulere solens farver under solopgang! Den starter i mørk rød, glider over i orange, gul og til sidst hvid.Man kan indstille uret til sine helt egne præferencer, man vælger selv hvor kraftigt den skal lyse når man skal vækkes, man vælger hvilket lydspor eller radio man vil høre, og hvor højt det skal være. Og har man lige lyst til at stoppe lyden nogle minutter, så er hele lampen en stor snooze-knap. Man skal bare røre lampens front, så stopper lyden. Lyset slukker dog ikke, så man falder ikke i dyb søvn igen.
Efter jeg er begyndt at bruge wake-up light er jeg faktisk kommet op og i gang en halv time tidligere end normalt, og har slet ikke trang til at trykke snooze. Specielt om vinteren er det helt fantastisk at blive vækket med kunstigt sollys! Jeg har oplevet at vågne mere udhvilet, og klar til at komme i gang med dagens opgaver med det samme.


Man kan læse mere om Philips Wake-up lights, her www.wakeupexperiment.dk

Jeg kan VARMT anbefale Philips Wake-up light til alle der vil vækkes lidt blidere om morgnen.


Søndag d. 18 november 2012 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: