Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Faldskærmsline som smykker?


Kategori: Mellem mænd

Den solide, og farverige, faldskærmsline kan knyttes til maskuline armbånd, der måske kan redde din dag hvis uheldet er ude.
Faldskærmsline er blevet uhyggeligt populært blandt udendørsfolket. Det er en kraftig men let nylon line, som kan bære 250 kg! Så man forstår godt hvorfor det er en praktisk line at have med sig. På engelsk hedder det en Paracord. Den består faktisk af 7 små snore, der er omviklet med hylster, så har man brug for en tynd snor, så kan man trække linen fra hinanden, og bruge de tynde snore hver for sig.


Men hvad nu hvis man står og skal bruge en stump line, og så har man ikke pakket det, eller man uventet ender i en situation hvor en længde solid snor ville gøre tingene meget lettere? Så tager man sit Paracord armbånd af, binder det op og vupti så har man mindst to meter line!

Et paracord armbånd er faktisk ret let at knytte selv hvis man køber et kit med nogle længder paracord, spænder og instruktioner. Sådan nogle sæt har jeg modtaget fra www.TheBushcraftStore.co.uk . Et af kittene ser således ud:Instruktionerne der var med kittet var lige til at gå til, men for lige at være ekstra sikker så fandt jeg et par Youtube videoer, og så gik jeg i gang med at knytte mit første paracord armbånd. Det gik ret nemt, og jeg synes resultatet blev flot :-)

Kittene jeg har modtaget var til de kraftige, dobbelte armbånd, der faktisk indeholder 3 stykker paracord. En paracord på over 2 meter, og så to mindre længder på omkring en meter hver. Man laver armbåndet så det passer til sit eget håndled, så længden af paracord i armbåndet varierer. Når man klipper eller skærer paracord over, så skal man lige smelte enderne med en lighter, så slipper man for at det trævler og ser sjusket ud.

Man kan også vælge at binde en tyndere udgave af armbåndet. Det er faktisk den tynde model der er inden i de kraftige. I de kraftige armbånd knytter man man et lag paracord uden på det inderste armbånd.Hvis man er lidt kreativ, så kan man faktisk også lave et armbånd helt uden snap-låse. Jeg forsøgte mig lidt frem og endte med en udgave hvor man låser det ved at trække en knude igennem en løkke. Det fungere faktisk helt fint, selvom der er plads til forbedringer ;-)Når man først lærer den enkle knytte teknik, så kan man begynde at lave andet end armbånd, jeg har for eksempel lavet en håndledsrem til en lygte.

Et af de kits jeg modtog fra www.TheBushcraftStore.co.uk var i flot neon-orange og sort, og her var låsen en nødfløjte der kan høres langt væk! Jeg synes det både er flot og praktisk.

Der er stort set ingen grænser for hvilke farver line og typer af spænder man kan få til paracord armbånd, så det er nemt at finde lige præcis den farvekombination man synes er flot. Og har man et på når man er på tur i naturen, så kan man nemt erstatte en knækket teltbardun, et snørebånd eller man kan lave en tørresnor hvis situationen kræver det.

Se det store udvalg af paracord hos www.TheBushcraftStore.co.uk


Fredag d. 19 april 2013 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: