Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Robotstøvsuger med lasersyn!


Kategori: Gadgets

Neato XV-25 er en del af næste generation af robotstøvsugere, der rent faktisk støvsuger, og gør det på en struktureret måde!
Jeg har prøvet robotstøvsugere tidligere, og der var to ting der irriterede mig ved dem. De støvsuger dårligt, dem jeg har prøvet er mere fejemaskiner end støvsugere, og så støder de ind i møblerne og kører tilfældigt rundt i lokalet. Da jeg startede Neato XV-25 var det klart at det her var en helt anden generation! Da den kørte ud fra ladestationen så begyndte den at starte suget op, og det lød som en lille flyvemaskinen der startede, den suger altså en hel del mere luft igennem end de tidligere maskiner. Det næste den gjorde var at køre lidt ind mod midten af rummet og måle det op med sin roterende laser, for derefter at finde et passende sted langs en væg hvor den begyndte at støvsuge. Den følger væggen rundt, og når den så er kommet tilbage til udgangspunktet, så begynder den at støvsuge i fine lige baner på tværs af rummet, og den støder meget sjældent ind i noget. Det er faktisk fascinerende at se når den er i gang, og kører fuld fart mod et møbel for at stoppe få millimeter fra det og så smyge sig rundt om møblet uden at røre. Men lad os kigge lidt på den i detaljer.Det første man ser er at den ikke er rund! Det betyder at den kan støvsuge i bredere baner end de runde, og den er faktisk også forholdsvis hurtig til at få støvsuget et rum. Der sidder et display og tre knapper så man bl.a. kan indstille den til at starte når man ikke er hjemme. Den røde knap stopper og starter den med det samme. Det røde håndtag gemmer på støvbeholderen, og den lille forhøjning gemmer på den roterende laser.Laseren er det der skiller Neato's maskiner fra de andre på markedet. Den bliver brugt til at opbygge et kort af det lokale den kører i, og danner grundlag for hvordan den griber støvsugningen an, den kan nemlig genkende døre og venter med at køre igennem dem indtil det aktuelle lokale er støvsuget færdigt. Det er også laseren der gør at XV-25 sjældent støder ind i møblerne, men som oftest sniger sig tæt forbi dem. XV-25 er en såkaldt pet-edition, altså en maskine der er ekstra god til at samle hår fra kæledyr, og det gør den rigtigt godt. Støvbeholderen er udstyret med et filter der holder selv de fine støvpartikler tilbage, og selve beholderen er nem at tage ud og tømme. Den stor nok til at den kan støvsuge min stue et par gange inden den skal tømmes.

På undersiden af XV-25 ser vi den brede børste der kombinerer børstehår med bløde gummilameller, og som kører hurtigt rundt for at løsne hår og skidt så det kan blive suget op.
Selve ladestationen er en tynd kasse med et par elektroder på forsiden som XV-25 bakker imod for at lade op.Den er beregnet til at stille fladt op ad en væg.Inde i ladestationen kan vi se en almindelig strømadaptor og der er også mulighed for at rulle den overskydende ledning op, så man slipper for ledningsfuglerede hvis man har en stikkontakt tæt på hvor man vil stille den.Hvis der er områder kan ikke vil have Neato XV-25 til at køre ind i, så kan man afspærre det med det medfølgende magnetbånd på cirka 4 meter, der er nemt at forkorte med saks, og som ligger stabilt og fast på gulvet. Jeg synes det er smart at det kan klares med et magnetbånd, og ikke med lysstråler som andre modeller benytter sig af. Specielt fordi at magnetbåndet ikke bruger batterier ;-)På undersiden af maskinen sidder også et par sensorer der gør at XV-25 ikke kommer til at køre udover f.eks. trapper. Lige så snart den når kanten, så stopper den og skifter retning. Her kan man også se hjulene med det kraftige mønster der betyder at den kører fint på både trægulve, og på de fleste tæpper. Den kan endda køre over dørtrin. Jeg så dog at den en enkelt gang ikke kunne komme over et dørtrin, den var kørt lige på og kunne ikke få greb nok til at komme over. Så bakkede den ned igen, og drejede 45 grader og kørte så skråt over dørtrinnet uden problemer! Der er virkeligt lagt tanke bag softwaren i den! Meget imponerende!Neato XV-25 kan enten støvsuge hele rummet (eller etagen hvis den kan komme til det) eller man kan starte en "spot-clean" som støvsuger et område på ca 2 x 3 meter. Smart hvis man har spildt noget. Jeg brugte spot-clean til at teste hvordan den klarer tre almindelige udfordringer for en støvsuger. Jeg hældte lidt sukker, lidt havregryn og nogle store knækbrødskrummer ud på gulvet og startede XV-25Og efter en enkelt gang spot-clean, så fik den suget det hele op uden problemer!Jeg må indrømme at jeg er meget imponeret over Neato XV-25, den får virkeligt støvsuget meget skidt op, selvom man faktisk synes der ser rent ud på gulvet :-) Selvfølgelig er en robotstøvsuger ikke en erstatning for en almindelig støvsuger, den kan jo ikke komme ind alle steder, og heller ikke tage hverken trapper eller møbler. Men som supplement til den almindelig støvsugning er Neato XV-25 helt genial!Den danske importør har givet Bossman.dk's læsere et godt tilbud på Neato XV-25, til en speciel pris på 3295,- inkl moms og levering. Tilbuddet gælder de 10 første læsere der bestiller, og bestilles ved at kontakte Jess Lauridsen Vang fra Indream på jlv@indream.dk. Bossman.dk har ikke noget med tilbuddet at gøre, al korrespondance ang. bestilling, betaling og andet, skal rettes direkte til Indream A/S

Min personlige mening om maskinen er at den viser hvor langt fremme udviklingen af robotstøvsugere er kommet, den støvsuger næsten som man selv ville have gjort med en almindelige støvsuger, og måden den kommer uden om møblerne, og navigerer rundt viser at softwaren i den er klasser foran konkurrenterne. At den så også rent faktisk gør godt rent der hvor den kommer frem, er bestemt et plus! :-)

For yderligere info om Neato's robotter, og andre rengøringsrobotter, se www.indream.dk


Onsdag d. 26 juni 2013 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: