Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Du kan også flyve!


Kategori: Kultur og sport

Copenhagen Airexperience ligger i Tåstrup, og her kan man få fornemmelsen af frit fald, under sikre forhold.
Hos Copenhagen Airexperience kan du prøve frit fald, uden faldskærm, og uden at skulle hoppe ud af et fly. Det kan man fordi at man svæver inde i en lodret vindtunnel, i vindhastigheder på op mod 210 km/t. Bossman.dk har været ude og besøge dem, og har fået en tur i vindtunnellen.Når man ankommer til Copenhagen Airexperience, så ser man først tårnet hvor man svæver i.Derefter ser man hovedbygningen hvor man melder sin ankomst, og hvor instruktion og omklædning foregår.Vi blev modtaget af vores instruktør, Benjamin Mejnertz, der fulgte os gennem hele forløbet. Vi fik udleveret dragter, handsker, ørepropper og hjelm, og så fik vi en grundig instruktion, I både kropsstillingen man skal indtage i vindtunnellen, og de forskellige håndtegn instruktøren kan give en mens man flyver. Derefter en opvarmning af skuldre nakke og ryg, inden det var tid til at indtage tårnet, og prøve kræfter med vinden.
Der sidder to kameraer inde i flyvekammeret, så jeg modtog efterfølgende en fin video af min flyvning. Vi havde valgt den flyvepakke de kalder Learn to fly, og den inkluderer to gange 2 minutter i vinden. Og 2 minutter lyder måske ikke af meget, men som første gangs flyver er det rigeligt, og det svarer faktisk til et frit fald på ca 7 km. Allerede i slutningen af 1. tur følte jeg at jeg havde fået mere styr på det, og kunne begynde at slappe mere af.

Her kan du se undertegnedes flyvetur på Youtube .

Vores instruktør var dygtig, og entusiastisk, og var bestemt med til at gøre det til en endnu bedre oplevelse, med gode instruktioner og et smil på læben. Skulderklap til Benjamin fra Bossman! :-)

Efter vores to gange 2 minutters flyvning, var der tid til at vise os noget af det som de almindelige gæster ikke ser. Vi fik bl.a set maskinrummet under tårnet, hvor de 5 elmotorer, på hver 250 hestekræfter driver luften ind i kammeret!

På videoen ser man kun instruktøren inde i vinden, men der sidder også en anden dygtig instruktør i et kontrolrum og styrer maskineriet så farten på luften passer til personen der skal svæve.Her er kontrolpulten, hvor den store knap styrer vindhastigheden.Vores besøg hos Copenhagen Airexperience var en fantastisk oplevelse, det er ubeskriveligt at svæve på vinden, specielt når man får lidt føling med hvad kroppen gør, og hvad der skal til for at styre sin flyvning. Personligt var det en oplevelse der kalder på en gentagelse :-) Når man ser priser på www.airexperience.dk , så synes man måske at det er lidt dyrt, specielt for "kun" to gange 2 minutters flyvning, men maskineriet bruger omkring 800 KW i gennemsnit under en flyvning, så strømregningen alene er nok omkring 25 kroner i minuttet, dertil skal man lægge lån af udstyr og to instruktører, og så synes jeg ikke prisen virker så voldsom igen. Og alternativet er et faldskærmsudspring som koster en hel del mere!

For mere info om Copenhagen Airexperience, se www.airexperience.dk


Tirsdag d. 23 juli 2013 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: