Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Hold varmen med uld


Kategori: Krop og velvære

Icebreaker laver noget fantastisk, teknisk tøj, i Merino uld.
Uld... er det ikke noget der kradser og er ubehageligt mod huden? Jooo.. men ikke alle slags uld. På New Zealand, i det sydlige højland, bliver der avlet en helt speciel type får, nemlig Merino fåret. Det er faktisk en af de ældste fåre-racer, og den lever i kulde og hårdt vejr om vinteren der ville tage livet af almindelige får. Sommeren der i mod, kan være temmelig varm. Den overlever i klimaet fordi den har en fantastisk uld, en uld der isolerer når det er koldt, og lader huden ånde når det er varmt. Icebreaker laver en masse forskellige typer tøj af Merino uld, og jeg har prøvet et sæt de kalder for et Base-layer, altså et lag der skal sidde tættest på huden, under evt. vind og regntæt yderbeklædning.

Trøjen er en langærmet Oasis Crewe , som jeg modtog i en flot blå farve.Den har flade syninger, og har ikke syninger direkte over skulderen hvor man evt. ville bære en tung rygsæk. Materialet er let og elastisk, så den sidder tæt til kroppen og laver ikke irriterende folder når man har en jakke eller trøje udover.Underdelen er Oasis leggings med lange ben, i en sort farve. Materialet er det samme som trøjen er lavet af, og de sidder også godt tæt til benene, så det ikke generer under bukserne. Syningerne deler sig, så der ikke er syninger på inderlåret der kan gnide mod hinanden, noget der både gør leggings mere slidstærke og mere komfortable.
Jeg har brugt sættet under jeans og en let jakke, både ude i kulden og indendørs i varmen. Jeg har brugt det under regntøj, og jeg har endda cyklet med sættet på som inderste lag. Og jeg kan helt klart sige at det er det mest behagelig inderlag jeg har nogensinde har haft på! Merino uld kradser overhovedet ikke, og stoffet er vævet tæt og tyndt, så det fylder ikke noget under tøjet. Da jeg var ude i frostvejr, så havde jeg det behageligt. Og da jeg var indendørs med det på, så svedte jeg ikke, huden ånder rigtigt godt i Merino uld. Og til forskel fra kunststoffer, så varmer uld også når det er vådt. Så skulle man blive fanget i en regnbyge uden regntøj, så er jeg sikker på at man har mulighed for at holde varmen hvis man har Merino uld inderst.

Det Merino uld som Icebreaker benytter kan vaskes i vaskemaskinen på normal program, og kræver altså hverken uld- vaskemiddel eller håndvask, som andre uldprodukter gør. En anden fordel ved Merino uld i forhold til kunststoffer, er at det tager mange dages brug inden det begynder at lugte. Det er en helt fantastisk egenskab hvis man er på en lang vandretur uden mulighed for at vaske tøj.
Icebreakers inderlag kan redde enhver fisketur i koldt vejr, gøre vandreturen mere behagelig, og så vejer og fylder det minimalt i oppakningen. Jeg kan ikke anbefale det nok til udendørsfolket! :-)Se mere det store produktsortiment på www.icebreaker.com


Torsdag d. 19 december 2013 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: