Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3896 har stemt.

Smart lys med Philips Hue


Kategori: Gadgets

Philips Hue systemet er lækkert lys, fede features og brugervenlighed i et produkt.
Philips Hue er et system med et par år på bagen. Det er i bund og grund LED-lyskilder der bliver styret via din mobil eller tablet.
Det lyder måske lidt kedeligt og lige til, men Philips Hue er et fantastisk system! Grunden til at jeg er så stor tilhænger af det, er at det er baseret på en åben standard, og har et åbent interface så der findes MASSER af tredje-parts applikationer til systemet.

Lad os starte med det grundlæggende. For at komme i gang kræver det et startsæt. Sættet indeholder en Bridge, som er et stykke hardware der sluttes til dit hjemmenetværk og som sørger for kommunikationen til dine lamper. Der findes flere typer startsæt, alt efter hvilken type lyskilde man vil starte sin samling med (og tro mig, man vil hele tiden have flere) Der findes forskellige sæt, f.eks. et med en bridge og 2 hvide lyskilder der kan lave mange nuancer af hvidt lys (forskellige farvetemperaturer alt efter hvad man lige skal bruge lyset til) Der findes et sæt med en bridge og tre fuld-farve lyskilder der kan lave 16 millioner forskellige farver, inkl flere nuancer af hvid. Og så findes der det sæt som jeg har prøvet, et sæt med en bridge og to lightstrips . En lightstrip er et selvklæbende bånd på ca 2 meter, med en masse tre-farvede lysdioder der også kan lave 16 millioner kraftige farver, inkl hvid. Alle de nævnte sæt kan købes hos Lampeguru.dk

Sættet bliver leveret i en flot kasse.I kassen finder vi selve bridgen, som er en lille rund hvid enhed, der tilsluttes strøm og hjemmenetværket.

I sættet er der to lightstrips, som er dækket af blødt gummi på oversiden, og har en kraftig tape på undersiden.

Lightstrips kan forkortes ved at klippe dem over ved de markeringer der lavet for hver 10 cm. Man kan desværre ikke bruge den afklippede stump til noget, så vær helt sikker inden der klippes.Lysdioderne er små, men kraftige. Der sidder en tre-farvet lysdiode for hver 3 cm. Her er et nærbillede så man kan se at der rent faktisk er tre farver i hver af de små dioder.

Installationen er nem, man sætter bridgen til strøm og netværk, sætter lightstrip til strøm og så henter man Philips Hue app'en til sin mobil. Så starter man app'en, trykker på knappen på bridgen og så kender app'en og bridgen hinanden i fremtiden.Så er det bare om at finde et godt sted at installere sine lightstrips. Når man fjerner filmen på bagsiden, så er der en kraftig tape der binder rigtigt godt på de fleste rene overflader. Man skal sætte den rigtig første gang, for det er min erfaring at den sidder rigtigt godt fast!

Jeg valgte at sætte den ene lightstrip under en skænk for at lave noget effektlys på gulvet.

Selve Philips Hue app'en har en masse muligheder. Selvfølgelig kan man vælge farve og lysstyrke på sine lightstrips med en farvevælger og et par indstillinger til individuel lysstyrke

Når man har lavet sin indstilling så kan man gemme den som en scene der nemt kan genkaldes. Man kan have mange scener, og man kan bruge andre billeder som udgangspunkt i stedet for en simpel farvevælger. Så man kan finde et billede af f.eks. en solnedgang, og så få sine Hue lyskilder til at matche farverne i billedet.Styrken ved Philips Hue er at man kan koble op til 50 lyskilder til sin bridge, man kan blande alle typer, og styre dem allesammen fra sin mobil! Man kan altså skræddersy sin belysning til forskellige stemninger og formål. Philips Hue har også indbygget en masse lækre features. F.eks. så kan man via App'en indstille systemet til at vække en langsomt med lys om morgen, så man kan vågne til en flot sol-opgang hver morgen. Man kan også indstille systemet til at tænde og slukke forskellige lyskilder på forskellige tidspunkter for simulere at der er nogle hjemme, mens man f.eks. er på ferie. Og så kan man indstille det til at automatisk tænde lyset når man kommer tæt på sit hus, og slukke når man forlader det igen (hvis man altså har sin mobil på sig). Det er også muligt at forbinde til sin Philips Hue via app'en over internettet, så man kan fjernstyre sit lys fra alle steder i verden.Det i sig selv synes jeg er rigtig lækkert. Men fordi at Hue benytter et åbent interface, så findes der et HAV af andre apps man bruge til sit Hue system. Et par stykker jeg vil fremhæve er Hue Disco, som bruger mobilens mikrofon til at lytte til den musik man spiller, og så skifter alle Hue lyskilderne farve og blinker i takt til musikken. Nem måde at få gang i en fest :-)
En anden app/service er www.IFTTT.com . Det står for "If This Then That". Det er en hjemmeside (og apps) der kan binde alle mulige services sammen. Det er f.eks. muligt at få dit Hue system til at skifte farve alt efter vejrudsigten, få det til at blinke i dit fodboldholds farver når de scorer i en kamp, eller tænde en lampe når du har fået mail. Mulighederne er stort set uendelige, og IFTTT understøtter rigtigt mange ting, Philips Hue inkluderet.

Min konklusion må være at Philips Hue er at utroligt lækkert system, der trods sin lidt høje pris, nok skal gøre sit indtog i mit hjem. Jeg vil mene at det er prisen værd, alene i blære-faktoren ved at man kan indstille alle sine lamper med et enkelt tryk på en scene i app'en.

Jeg har i hvert fald fået blod på tanden til at udskifte mange af hjemmets lamper med Hue systemet!

Du kan se det store udvalg af Hue startsæt, lyskilder, lamper og kontakter hos Lampeguru.dkMandag d. 9 marts 2015 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: