Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

Letvægts vandrestave


Kategori: Krop og velvære

Vandrestave skåner benene når man går med oppakning, og LEKI laver nogle af de letteste og bedste
Hvis man skal ud i naturen, enten herhjemme eller i fjeldene hos vores nordiske naboer, så vil et par vandrestave gøre turen mere behagelig. Det gælder specielt hvis man går med tung oppakning, og måske endda også i hårdt terræn.
Jeg har selv været på lange vandreture i de svenske fjelde, med tung oppakning. Jeg har ikke vandret med vandrestave tidligere, og har godt kunne mærke at knæ og hofter har været ret belastede på turene. Så næste tur jeg skal på bliver med et sæt vandrestave.
En vandrestav hjælper med at flytte noget af belastning fra benene, over til armene. De gør også at man lettere kan holde balancen hvis man vandrer i kuperet terræn, over stenskred, snedriver, igennem vandløb og andet. Da man skal løfte dem med hvert skridt man tager, så er det vigtigt at de er lette. De skal selvfølgelig være solide, men også lette ellers så belaster man armene unødigt meget.

LEKI laver nogle af de bedste vandrestave, og jeg har været så heldig at få muligheden for at teste et sæt. Det er modellen Micro Vario Carbon .

Det er deres mest kompakte model, der samtidig er en utrolig letvægter. En enkelt stav vejer kun 230 gram! De kan justeres fra 110 cm til 130 cm i længden, og er kun 38 cm lange når de er pakket sammen! Selve staven er lavet i 100% kulfiber, med stål fittings hvor delene skal skubbes sammen.

De er tre delte, og bliver holdt sammen med en kevlarforstærket snor der går igennem alle tre dele.

Man gør den klar til brug ved at skubbe de tre dele løst sammen, og så trække i et rør oppe ved håndtaget. Det strækker kevlar snoren ud, og låse dele sammen. Det går utrolig hurtigt, og er nemt at gøre. For at klappe den sammen igen, så trykker man på den solide metal låseknap ved håndtaget, og skubber røret ind i håndtaget, det løsner snoren, og så kan man nemt trække de tre dele fra hinanden igen. Et lækkert, og solidt system.Længde justeringen sker ved at man åbner en lås øverst på staven og trækker den ud i den længde man ønsker, og så trykker man låsen sammen igen. Den holder rigtigt godt, selv når jeg lægger urealistisk meget vægt på den, så glider den ikke sammen. Og det er vigtigt, så man kan stole på at den holder i terrænet.

Spidsen på LEKI Micro Vario Carben er lavet i utrolig stærkt hårdmetal. Den kan bide fat i underlaget, selv hvis man vandrer på sten.Lidt oppe af staven, sidder en lille krans der forhindrer staven i at synke i, hvis man bruger staven på meget blødt underlag, f.eks. hvis man skal krydse en å.

I den modsatte ende finder vi et meget behageligt håndtag i skum. Det er tilpas langt til at man bruge forskellige greb omkring det, og toppen er lavet så man også kan bruge Micro Vario Carbon som en stok hvis man skal ned af en stejl bakke.Der sidder også en justerbar håndledsstrop. Den er lavet i et blødt og let materiale der føles behageligt mod huden. Stroppen kan justeres ved at man hiver op i stroppen for at åbne en lås, og så kan man justere længden. Når længden er rigtig, hiver man ned i stroppen for at lukke låsen igen, også er stroppen justeret og flytter sig ikke.Begge stænger kan opbevares i den medfølgende pose når de er pakket helt sammen. Så slipper man for at få få beskidte vandrestænger ned i rygsækken.Hvis man ikke har gået med vandrestave før, så vil jeg anbefale at man sætter sig lidt ind i teknikken. Denne video viser den grundlæggende måde at bruge stave på.

Jeg har prøvet Micro Vario Carboen stængerne ganske kort, men den rigtige test kommer til August hvor jeg skal vandre 14 dage i de svenske fjelde med tung rygsæk. Jeg vil opdatere denne artikel når jeg kommer retur, og har gjort mig nogle rigtige erfaringer med stavene.

Micro Vario Carbon, og meget andet outdoor udstyr kan bl.a. købes hos LEKI.com


Torsdag d. 24 marts 2016 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: