Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3843 har stemt.

Økonomiguide


Kategori: Blandede

4 tips til at få styr på din økonomi
50.000 danske unge står i øjeblikket registreret i RKI som dårlige betalere. Det svarer til hele 5,6 pct. af de unge mellem 18 og 30 år. At stå i RKI er en rigtig dårlig start på voksenlivet da man ikke har mulighed for at låne penge og man hører først op med at være registreret i RKI enten når man har betalt sin gæld eller efter der er gået fem år. Men selv hvis man ikke betaler er fem år lang tid at gå uden at kunne låne og det kan hurtigt gøre din tilværelse unødvendigt svær. Så for at i ikke skal komme i problemer kommer der her en kort guide til hvordan du får styr på din økonomi.

Drop de dyre kviklån


Den største enkeltstående årsag til at flere og flere ender med at blive registret i RKI skyldes at stadigt flere unge optager dyre sms- og kviklån. Her er renterne ofte på over 20% hvilket gør det noget nært umuligt for de fleste unge mennesker at betale lånet tilbage igen indenfor en overskuelig fremtid. hvis du befinder dig i en situation hvor er nødvendigt at låne penge findes der heldigvis mange alternativer til de hurtige kviklån. Du kan for eksempel oprette en kassekredit i din bank eller endda spørge en anden bank. Danskerne er blandt dem der er dårligst til at skifte bank eller bede om en konkurrents tilbud når det kommer til lån og det koster hvert år danskerne mange tusinde kroner. Du kan i øvrigt finde en oversigt de billigste og dyreste lån her .

Få en uvildig rådgiver til at lægge et budget


Udover at finde den billigste finansiering på markedet er den bedste forudsætning for ikke at ryge i gældsfælden at danne sig et overblik over sin økonomi, både på kort og lang sig. For at få dette kan du enten vælge at holde et møde med din bankrådgiver eller kontakte en uvildig privatrådgiver. Sammen kan i lægge et budget der giver dig et overblik over alle dine indtægter og udgifter. De fleste undersøgelser viser at danskerne generelt mener de har helt styr på deres økonomi men dette udsagn holder sjældent vand og derfor kan det altid anbefales at kontakte en professionel. Hvis du er på udkig efter en hurtig gennemgang af din privatøkonomi finder du det på denne side .

Lav en opsparing til uforudsete udgifter


Som en sidste ting så er det alfa og omega at man har en opsparing – også selvom man er studerende. Med en opsparing kan man sove roligere om natten velvidende at der er lagt penge til side til uforudsete udgifter. Dette kunne blandt andet være en uventet tandlægeregning, udgifter til en ny cykel eller måske en ny computer.

Tjek dine selvangivelser en ekstra gang


Som en sidste ting så er der for rigtig mange unge penge at hente ved at gennemgå sine selvangivelser. Således finder to ud af tre unge penge ved at gennemgå deres selvangivelser fra tidligere år. Her er der ofte en lang række fradrag såsom kørselsfradrag mange glemmer at gøre krav på. Samtidig er det værd at huske at alle ens selvangivelser siden 2012 har været online. Det betyder at man i dag på et par minutter kan gennemgå sine selvangivelser flere år tilbage.Lørdag d. 9 juli 2016 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: