Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3843 har stemt.

Autentisk moonshine!


Kategori: Mad og drikke

White lightning, white dog, hillbilly pop, moonshine har mange navne, vi skal her se nærmere på tre varianter af den hippe spiritus.
Fra Whiskyeksperten.dk har vi modtaget 3 glas amerikansk moonshine. Moonshine er stærk alkohol, der traditionelt blev lavet ulovligt i skovene i det østlige USA i måneskæret under forbudstiden. Det blev traditionelt tappet i de klassiske syltetøjsglas med skruelåg, så de var nemmere at skjule. Moonshine er oftest baseret på majs og rent sukker, og er en af de få typer stærk spiritus der drikkes frisk. Det betyder også at det ofte har en kraftigt, og stærk smag da de ikke bliver afrundet og forfinet i tønder som f.eks. whisky og rom. Nu er det heldigvis ikke ulovligt at producere mere, så længe man har de rette tilladelser og der bliver betalt de korrekte afgifter. specielt efter den populære TV-serie om nutidens moonshiners er moonshine vokset kraftig i popularitet, og vi har modtaget tre varianter fra Ole Smokey, tre meget forskellige typer moonshine.

En anden overskrift kunne være: "Den søde, den stærke, og den virkelige krasse!"

Ole Smokey Apple PieDenne moonshine er fortyndet ned til blot 20% alkohol, og er tilsmagt med æbler, kanel og andet godt. Den er klar og gul i glasset. Duften er domineret af søde æbler og kanel. I smagen forsvinder æblerne en smule, og kanel og en form for bagt kage-smag træder frem. Eftersmagen er sød, og smager af æbletærte. Den smager virkelig godt, og kan nemt drikkes rent ved stuetemperatur. Den koster 189 kroner for en halv liter, og kan købes her .

Ole Smokey Lemon DropSå stiger vi lidt i procenterne, denne moonshine er på 32,5% alkohol, og er tilsmagt med masser af citron. Den er lidt mælket, og lys gul i glasset. Duften er kraftig citronskal, og virker helt kølig i næsen. Smagen er bitter citron, og masser af den! Alkoholen kan også smages, og den brænder da også lidt i halsen når man synker den. Smagen er ren og frisk og uden nogle noter der stikker ud fra den dominerende citron. Syren fra citronen trækker da også lidt mundvand. Eftersmagen minder om halspastiller med citronsmag, igen en meget ren smag. Ganske lækker hvis man altså kan lide citron. Den har godt af at blive serveret let afkølet, eller evt med en isterning i glasset. Den koster 199 kroner for en halv liter, og kan købes her .

Ole Smokey Blue FlameHer kommer vi helt op i toppen af alkoholskalaen, denne moonshine holder hele 64% alkohol! Den har fået navnet Blue Flame, fordi hvis man hælder lidt på en ske og sætter ild til det, brænder det med en klar blå flamme. Der er ikke tilsat noget ekstra smag til den, så dette er nok det nærmeste man kommer en autentisk moonshine lavet på majs og sukker. Den er helt klar som vand i glasset (det er syltetøjsglasset der er farvet lyseblåt) Duften er sødlig, med en lille note af gæret frugt. Smagen er domineret af det høje alkoholindhold, og overdøver nærmest alt andet, Dog kan man ane en smule søde majs inden alkoholen lammer smagsløgene. Eftersmagen er krads, og har noter af sort peber, søde majs og virker en smule parfumeret. Man mærker helt klart alkoholen, både på læberne, i halsen og i hovedet ;-) En helt anden oplevelse end f.eks. vodka, i moonshine er der meget mere smag. Jeg vil dog ikke anbefale at man drikker den rent, den vinder ret meget ved at blive blandet op, med f.eks. gingerale eller andet der har noget sødme til at opveje den stærke alkohol. Men absolut et spændende bekendtskab, der nok er det tætteste man kommer på den oprindelige moonshine. Den koster 349 kroner for en halv liter, og kan købes her .


Onsdag d. 8 februar 2017 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: