Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

En ’gentlemands’ erkendelser


Kategori: Værd at læse

En rigtig gentleman er en mangelvare i dagens Danmark.
En rigtig gentleman er en mangelvare i dagens Danmark. Hvor det før var kutyme at hive stolen ud, åbne døren og over en længere periode kurtisere til den udkårne, er det i dag med de mange datingplatforme, og den massive eksponering af diverse fristelser, mere normalt at fortsætte til noget nyt, hvis ikke lige fælden klapper med det samme.
Hvis man ikke er blevet opdraget som en sand gentleman, er det svært at vide præcis, hvordan man skal gebærde sig. Der er en masse uskrevne regler og normer, man rent instinktivt skal leve efter. Følgende tekst er en guide til, hvordan du kan transformeres fra drengerøv til gentleman.

Klæder der klæ’r dig


Et gammelt ordsprog lyder på, at ’klæder skaber folk’. Det er der bestemt noget om snakken. En sand gentleman klæder sig inspireret af gamle dage. Han går i jakkesæt og pæne sko, og kunne aldrig finde på at tage en udvasket T-shirt og et par hullede jeans på.
Det rigtige ydre skaber position, tillid og respekt, hvilket lige præcis er dyder, en gentleman repræsenterer. Som prikken over i’et bør en gentleman bære et armbåndsur. Symbolikken i sådan et ur er slående, og det udstråler modebevidsthed såvel som en organisatorisk sans. Hvis du hertil mangler inspiration, kan du eventuelt prøve de mange Hamilton ure . De er klassiske i deres tidsløshed, og passer perfekt til resten af looket.

Den soignerede mand


For meget kropsbehåring er simpelthen et ’no-go’, men du skal selvfølgelig heller ikke ligne en lille dreng. Det handler om at finde den gyldne middelvej mellem det soignerede og det mandige look.
Det såkaldte lange, hipsterskæg er selvfølgelig strengt forbudt. Skægget skal være passet og plejet ligesom resten af din stil. Hertil kan du for eksempel benytte dig af de meget velansete Gilette Fusion barberblade. Disse blade barberer tæt samtidig med de, modsat andre blade, bevirker til, at din hud ikke bliver irriteret.
Hvis du vil anlægge dig et skæg, skal du være meget opmærksom på, hvad der klæder dig som type. En rigtig gentleman har altid styr på stilen, og skægget er ingen undtagelse. Hovedformen har rigtig meget at sige i forhold til, hvilken skægtype der passer til dig. Som tommelfingerregel skal man, hvis man er besiddelse af et stort hoved, have meget lidt skæg, hvorimod man med et mindre og mere aflangt hoved har mere frihed til at vælge.
Det er alment kendt, at dufte er utrolig vigtigt i forhold til tiltrækningskraften af det andet køn. Sørg derfor for at anskaffe dig noget velduftende shampoo, samt benytte dig af en deodorant og en mild parfume. Disse må bestemt ikke være for parfumeret, da kvinden også skal kunne antyde duften af mand.

Vær ærlig og erkend dine synder


Som beskrevet i starten af artiklen, er det langtfra alle der er født som gentleman. Hvis det er tilfældet, har du i dit ’tidligere liv’, helt sikkert gjort en masse mindre gennemtænkte ting. Det er menneskeligt at fejle, men det er ikke i en gentlemans ånd at lyve omkring sine fejltagelser.
Hvis du har en kvinde i dit liv, eller når du møder hende, bør du derfor være ærlig omkring disse fejltagelser. Fortæl hende direkte, om hvad du har lavet, og hvilke pinlige lidelser du har haft. Fortæl hende at du har forandret dig og, at du gerne vil starte på en frisk. På den måde vil hun acceptere din ærlighed, din skeletter vil ikke pludselig, og til stor gene, stå i frit skue, og du vil med en ren samvittighed personligt få det bedre.

Ovenstående er bare enkelte tips til at blive en gentleman. At være en ægte gentleman skal omfatte hele din væremåde. Det er en symbiotisk tilstand mellem, hvad du tænker, og hvad du gør. Du har som gentleman en stoisk ro og selvsikkerhed, og i denne ro viser du overskud til at behandle alle andre – kvinder og mænd som gamle og unge – efter Den Gyldne Regel: ”Behandl andre, som du selv ønsker at blive behandlet”. Først når du kan efterleve det, er du en gentleman.Torsdag d. 13 april 2017 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: