Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3843 har stemt.

Espresso hvor som helst!


Kategori: Mad og drikke

Med en Handpresso Pump kan du få espresso alle steder hvor du kan få varmet vand.
Rigtigt mange kaffedrikkere sætter stor pris på en lille kop fyldig espresso. Hvis man skal lave den selv, så kræver det ofte store maskiner til mange tusind kroner. Men hvis man nu ikke har pladsen eller pengene til en af de store italienske maskiner, så kan man få en ganske hæderlig manuel espressomaskine til en fornuftig pris. Jeg snakker om den danske opfindelse Handpresso, opfundet af Henrik Jul Nielsen, PhD i Innovation, der blev lanceret tilbage i 2008. Handpresso er en lille transportabel espressomaskine der ikke kræver strøm. Den kræver blot at man kan koge vand, og har en god espressokaffe med.Den minder lidt om en forvokset cykelpumpe med et kammer for enden. Materialerne er solide, det er metal og kraftigt plastik der dominerer.Man bruger selve pumpen til at pumpe et luftkammer op med højt lufttryk (16 bar), det kræver ca 20-22 slag med pumpen, og trykket kan aflæses på manometeret i enden af Handpresso. Lufttrykket bruges så til at drive vandet gennem kaffen når man er klar til at brygge.Kammeret for enden af Handpresso indeholder kaffen og det kogende vand.Handpresso Pump kan enten benytte færdigpakkede espresso pods (såkaldte E.S.E pods) som er en portion espressokaffe der er presset sammen og pakket i et praktisk filter.

Handpresso kan dog også benytte almindelig fintmalet kaffe, som man så selv presser i det medfølgende filter. Enden af pumpen passer fint ned i filterskålen og kan bruges til at stampe kaffen let sammen.

Når man har fyldt ca. 50 ml kogende vand i kammeret, placeret enten en E.S.E. pod eller den fyldte filterskål i kammeret, så skruer man låget på, og vender Handpresso rundt, holder den over koppen og udløser lufttrykket med ventilen ved kammeret, og så bliver espressoen brygget.Smagen på espressoen afhænger i høj grad af hvilken type kaffebønner man har brugt til kaffen, og der findes heldigvis et stor udvalg af både pods og formalet espressokaffe. Selve kvaliteten af espressoen kommer ikke helt op på niveau med de store og dyre maskiner, men det kommer rigtigt tæt på! Og til prisen tvivler jeg stærkt på at man få en bedre hjemmebrygget espresso. Jeg har brugt den både med forskellige pods, og med friskmalet kaffe, og resultatet er altså rigtigt godt. Med pods er det lidt nemmere at gøre maskinen ren da man bare tager den brugte pod og smider i skraldespanden. Bruger man kaffe i filterkoppen så skal den lige renses og skylles efter brug. Men begge dele har givet gode resultater. Det kan dog betale sig at forvarme både Handpresso og især koppen med kogende vand der hældes ud lige inden man skal brygge sin espresso så man ikke ender med en lunken espresso når man er færdig.
Hvis man ikke er til den stærke espresso, så kan jeg anbefale at man tager et krus og fylder halvt op med mælk der varmes i mikroovnen, og så brygger man sin espresso direkte i mælken for en rigtig lækker Cafe Latte.

Handpresso kan selvfølgelig også bruges på tur, så længe man har adgang til kogende vand, så man kan også nyde en god espresso på fisketuren, eller på de kolde morgener i teltet på vandreturen.

Se mere om Handpresso og de forskellige modeller og pakkeløsninger på www.Handpresso.com


Mandag d. 17 april 2017 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: