Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3683 har stemt.

Giv maden en gang røg


Kategori: Mad og drikke

Med Smokewood kan du give din grillmad det ekstra pift der gør forskellen




Nu blev det endelig sommer og tid til at tænde op i grillen. Om du har en kulgrill eller en gasgrill, så giver et strejf røg lige lidt ekstra til smagen. For at få en god røg, så bruger man røgflis, der egentlig bare er træ der er skåret i små stykker og som afgiver røg når det bliver varmet op i grillen.

Men hvad med at bruge noget træ der har en spændende naturlig aroma, i stedet for almindelig røgflis?

Fra www.boemsens-bbq.dk har jeg modtaget et stort udvalg af Smokewood. Smokewood er røgtræ i høj kvalitet. Det er nemlig lavet af egetræstønder der har indeholdt vin eller spiritus, så duften er helt fantastisk, og røgen får en fin aroma.



Red Wine er, som navnet afslører, rødvinstønder der er hugget til flis. Det er man ikke i tvivl om når man åbner posen, man bliver mødt med en lækker duft af syrlig rødvin og sødt egetræ. Rødvinsflis er rigtig god til svinekød, som f.eks. mørbrad, eller Pulled Pork.



Whisky er 60 år gamle whiskytønder der er blevet hugget op. Den har en rigtig lækker sød duft af mildt røget whisky. Den passer rigtigt godt til oksekød der kan tåle lidt ekstra sød røgsmag. Den er også velegnet til at give fisk et ekstra pift.

Jeg modtog også 3 poser i deres Special Cask serie, som er lavet på tønder der har indeholdt luksus spiritus.



Denne er lavet af ophugget cognactønder, og dufter helt fantastisk af klassisk cognac, lidt læder, og vanilje. Den kan f.eks. bruges til både at ryge pølser og oksesteg



Arran er lavet af whiskytønder der har indeholdt den eftertragtede skotske whisky Arran. Den har lidt mere krydderi og røg end den anden whisky variant.



Rum er lavet af Brasilianske romtønder, og har en lækker sød og karamelliseret duft. Den vil egne sig fint til både oksekød og vildt.

I en kulgrill så kan man komme røgflis direkte på briketterne, evt opbløde dem i vand først så der ikke går ild i dem. Flisen skal ryge, men ikke brænde. I en gasgrill kan man naturligvis ikke bruge samme fremgangsmåde, men her har www.boemsens-bbq.dk et røgrør man fylder med flis, og placerer på det varmeste sted på grillristen så snart man har tændt grillen. Efter 10-15 er der god røg fra flisen, og maden kan lægges på grillen og låget lukkes igen.







De poser jeg modtog var alle lavet til grov flis, undtaget en, og er nok det form der er nemmest at bruge til langt det meste.



Den ene pose indholdt Chunks, som er stavene fra tønderne, skåret i små stykker. Med chunks får man røg i længere tid hvis man bløder dem godt op med vand, inden de ryger på de varme briketter. De kan også placeres direkte på grillristen uden et rør i en gasgrill.



Udover røgtræet modtog jeg også en bøtte krydderi fra www.boemsens-bbq.dk sortiment. Det var fra 0815BBQ og hedder Fisk og Smør. Det er en krydderiblanding der både er velegnet til at komme på fisken inden den skal grilles, men bestemt også til at røre med blødt smør for den lækreste kryddersmør. Den dufter helt fantastisk, med noter af citrus og timian og oregano. Meget lækker!



Jeg har prøvet røgtræet både i en gasgrill (Weber Q3200) og i en Weber kuglegrill til kul. Det er ganske enkelt bruge, jeg har fyldt røret helt op med den ønskede flis uden at gøre det vådt først. Så har jeg placeret den i gasgrillen mens den varmer op på fuldt blus, og efter 10 minutters tid begynder røgen at komme, og maden kan komme på. Designet på Q3200 betyder dog at hvis det blæser lidt, så får røgen ikke rigtigt mulighed for at samle sig i grillen, så får man ikke det fulde udbytte af røgen. De dage hvor det var vindstille fik jeg et bedre resultat.



Næste eksperiment må være at lukke delvis for åbningerne i siden af grillen med lidt alufolie. Men røgsmagen var tilstede i maden, og var meget lækker! Jeg tilberedte blandt andet et par ørredfileter, hvor den ene fik Fisk & Smør krydderiblanding, og den anden kun fik lidt salt og peber. Resultatet var helt meget lækkert! Svinemørbrad med rødvinsflis fik også en god røget smag.





Alt i alt så er produkterne fra Smokewood rigtigt lækre, og giver en rigtig fin smag til maden. Det har givet mig blod på tanden til et eksperimentere mere med røg i grillen, det næste må være et forsøg på at koldrøge en ørredfilet i kuglegrillen :-)

Smokewood bliver solgt i Danmark af www.boemsens-bbq.dk der har et enormt udvalg af grill, tilbehør og krydderier.


Fredag d. 12 maj 2017 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: