Din email adresse:
Hvor sætter du dit kryds ved næste valg?
Socialdemokraterne
Radikale Venstre
Det Konservative Folkeparti
SF - Socialistisk Folkeparti
Kristendemokraterne
Dansk Folkeparti
Venstre
Liberal Alliance
Enhedslisten
Ved ikke
3839 har stemt.

TomTom Spark 3 Cardio


Kategori: Krop og velvære

En god fitness tracker giver dig ekstra motivation til at gøre noget ved din træning.
Vi skal her ser nærmere på TomTom Spark 3, som egentlig ikke er noget nyt produkt, men som lige har fået nyt liv med en stor firmwareopdatering.
Modellen jeg har haft fornøjelsen af at prøve er TomTom Spark 3 Cardio, som er modellen med indbygget pulsmåler. Uret er lavet i sort plastik, og vejer kun 50 gram.Remmen bliver lukket med tre tapper der passer ind i remmens huller. Det er nemt at lukke, og uret sidder fast selv når man er meget aktiv.For at oplade uret, så klikker man selve uret ud af remmen. Så klikker man opladeren fast henover kontakterne på uret, og sætter den anden ende i en almindelig USB-oplader som langt de fleste har liggende derhjemme.På undersiden af uret sidder den optiske pulsmåler der virker ved at den lyser med grønt lys ned på huden, og måler farveskiftet der sker når blodkarrene udvider sig ved hvert pulsslag.Man betjener TomTom Spark 3 Cardio med en 4-vejs knap der sidder under displayet. I midten af knappen sidder der en GPS antenne, det er nemligt også muligt at logge sit træningspas med GPS, så man efterfølgende får ruten og målingerne vist på telefonen.

Der er indbygget baggrundslys i displayet, og det aktiverer man ved at lægge håndfladen kortvarigt over displayet, så lyser det op i nogle sekunder.

Uret forbinder til telefonen og TomTom Sports app'en, via Bluetooth. Og det er i TomTom Sports at man virkelig kan grave sig ned i sine data. Uret måler antal skridt man har gået i løbet af dagen, og kan også lave flere pulsmålinger i løbet af dagen for at logge dagens hvilepuls. Hvilepuls er en god indikation af sin kondition, jo lavere jo bedre. Og en pludselig stigning i hvilepuls kan være tegn på at man er ved at blive syg, eller har trænet (for) hårdt i en periode. Når man lige er begyndt at gå med uret, så har TomTom sports jo ganske naturligt ikke så meget information at give en, så man bliver mødt med dette skærmbillede.Det fortæller bl.a. at man efter nogle træningspas vil kunne se noget TomTom kalder for Fitness Age. Det er en udtryk for hvor fit man er i forhold til at andre mennesker med samme alder og køn. Det kan være en ret god motivation når man f.eks. kan se at 80% i sin gruppe er mere fit end en selv! For at forbedre sin fitness age så skal man samle såkaldte Fitness Point. Fitness point er et udtryk for hvor meget arbejde man har udført under sine træningspas. Opnår man 100 fitness point har man vedligeholdt sin kondition, opnår man 500 point så har man forbedret sin kondition, og på sigt sin Fitness age. Hvor meget der skal arbejdes for et point afhænger af alder og kondition, så et point for en person kan f,eks, være 15 sekunder i den rette pulszone, mens en anden måske skal være i samme pulszone i 25 sekunder. Og jo bedre man bliver, jo mere skal man arbejde for at optjene point. Det giver også god motivation, og tilbyder lidt gamification til træningen.

Jeg har bl.a. testet uret på en hård spinningtime, hvor jeg var tæt på min max puls. Og selv her så målte den optiske pulsmåler pulsen uden problemer eller udfald.På pulsgrafen kan man få et overblik over hvad man har ydet under træningen, og på "Stats" skærmen kan man se hvor meget man har været i de forskellige pulszoner.

Som man også kan se på billederne så optjente jeg hele 1.545 Fitness point på spinningtimen. Det gjorde at anbefalingen fra TomTom sports næste dag, var at jeg skulle tage den med ro :-)TomTom sports vejer flere lette træningspas i løbet af ugen højere end et enkelt hårdt, så for at ændre min fitness age anbefaler app'en at jeg opnår 500 fitness point tre gange i løbet af ugen. Det var der desværre ikke tid til i min testperiode, så min fitness age forblev den samme. Men motivationen til at ændre den er stadig!

Alt i alt så er Tom Tom Spark 3 et rigtigt fint træningsur, der kan måle de daglige antal skridt, hvilepuls, puls under træning, og tilbagelagt afstand hvis man benytter GPS'en. Alt dette til en pris på omkring 1.000 kroner.

For mere info om Tom Tom Spark 3, og features i den nye firmware, se www.TomTom.comMandag d. 20 november 2017 af: Lars Olsen

Del denne historie på facebook

Der er ikke tilføjet nogen kommentarer.
Du skal være logget ind for at skrive kommentarer.
Log ind Tilmelding
Tip en ven:

Modtagers e-mail: Din e-mail:

Besked: